Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Virusul se extinde

O elevă de la Şcoala Generală nr. 1, confirmată cu gripă de tip nou

Marţi, 10 Noiembrie 2009 (15:41:31)

Numărul de persoane infectate cu virusul AH1N1 creşte de la o zi la alta şi se extinde mai cu seamă printre elevii din judeţ. Marţi, încă un caz de îmbolnăvire cu gripă de tip nou a fost confirmat printre elevi. Este vorba despre o elevă de clasa a VIII-a de la care s-au prelevat probe vinerea trecută, iar rezultatul acestora a ajuns marţi la Suceava. Suspiciunea a fost confirmată, iar şeful IŞJ Petru Carcalete a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „medicul de la Direcţia de Sănătate Publică a consultat elevii din clasa respectiva şi a luat probe pentru analize, să vedem dacă sunt şi alte cazuri”. După control elevii au fost trimişi acasă, clasa a fost închisă şi dezinfectată. „Dacă vor şi alţii, se va vedea ce măsuri se vor lua. Vom şti în curând dacă vor fi şi alte cazuri, după rezultatul analizelor”, a mai declarat inspectorul şcolar general. Dacă rezultatul analizelor va confirma încă două alte cazuri de infectare cu virusul gripei de tip nou la Şcoala Generală nr. 1, se va respecta măsura impusă de Ministerul Sănătăţii şi se vor suspenda cursurile pe o perioadă de şapte zile.
Până în momentul de faţă, gripa porcină a închis trei şcoli din judeţul Suceava, respectiv Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare”, Şcoala Creştină Filadelfia şi Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei”. Pe lângă aceste şcoli, aşa cum am mai precizat, orele au mai fost suspendate şi la o clasă de la Şcoala Generală nr. 1.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman a declarat că, zilnic, în şcolile şi grădiniţele din judeţ se fac triaje pentru identificarea elevilor care prezintă semne de boală.
Şeful IŞJ a declarat că în şcolile din judeţ nu s-au înregistrat în ultima perioadă un absenteism în masă, cauzat de numărul mare al îmbolnăvirilor. „Nu avem semnale că părinţii şi-ar ţine copiii acasă de teamă să nu contacteze virusul gripei de tip nou şi nu se înregistrează absenteism în masă din acest motiv”, a spus Petru Carcalete.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă de la Şcoala Generală nr. 1, confirmată cu gripă de tip nou .
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O elevă de la Şcoala Generală nr. 1, confirmată cu gripă de tip nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei