Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2014 - Anul XIX, nr. 171 (5680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Volei

Sezon de excepție pentru antrenorul Marius Stan și echipele de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda faptului că a început să se antreneze de puțin timp, din anul 2009, fălticeneanul Marius Stan a reușit în acest an performanțe pe care puțini antrenori le-au mai realizat. Chiar dacă are în loturi numai sportivi descoperiți și formați la Fălticeni și se luptă cu cluburi puternice care au în componență voleibaliști adunați din toată țara, antrenorul Marius Stan a reușit să ajungă cu echipele pe care le pregătește la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane” în nu mai puțin de patru turnee finale de volei. Mai mult, la trei dintre fazele finale, tinerii voleibaliști de la Fălticeni au reușit să câștige trei medalii, din care una de aur și două de argint. 

 

Marius Stan a strâns șapte medalii naționale cu echipele sale în cei cinci ani de antrenorat

Fălticeneanul Marius Stan a terminat facultatea în anul 2004, iar după titularizare a plecat la școala din Vicovu de Sus, unde a predat educația fizică timp de doi ani. În anul 2006 a ajuns antrenor la Liceul cu Program Sportiv Suceava, la CSȘ-LPS, de unde, după un an, a plecat la clubul Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni. În anul 2009 și-a format la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane” prima grupă de volei, copii născuți în anul 1998, ce actualmente sunt cadeți (juniori II).

„Cu toate că nu am avut posiblități să joc mult timp volei de performanță am reușit să învăț foarte multe în facultate de la profesori foarte buni și foști jucători de volei. În 2009 am format prima grupă de minivolei, iar în acel sezon nu ne-am înscris în campionat, deoarece am avut foarte mult de muncă la inițiere”, a explicat Marius Stan.

În anul 2010, antrenorul fălticenean a înscris echipa în campionatul de minivolei, dar fiind primul an și-a propus calificarea la turneul semifinal, lucru pe care l-a realizat. Mai mult, în acel an, colega sa Diana Floriștean participa în campionatul de minivolei cu o echipă ce avea jucători mai mari cu un an, cărora li s-au alăturat și cei mai buni doi jucători din echipa lui Marius Stan, iar la turneul final CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni a reușit să devină campioană națională a României.

Anul 2011 avea să aducă și prima medalie pentru echipa de minivolei pregătită de Marius Stan, fălticenenii câștigând argintul național la Blaj, în al doilea an de când participau în competițiile oficiale.

În anul ce a urmat, tinerii voleibaliști de la Fălticeni au trecut la speranțe (juniori III), iar obiectivul a fost turneul semifinal. Tot în acel an, Marius Stan a format o nouă echipă de minivolei, copii născuți în anul 2001, cu care a ajuns până la turneul semifinal. 

 

Fălticenenii au ratat aurul din cauza accidentării celui mai bun jucător, David Miron

În anul 2013, echipa de minivolei a avut un parcurs foarte bun până la turneul final, învingând principala contracandidată la aurul național, CSȘ Lapi Dej, chiar la ea acasă, la turneul semifinal. În ultimul act, echipa condusă de Marius Stan a avut ghinion după accidentarea celui mai bun jucător din lot, David Miron, voleibalist ce a făcut o entorsă în pauza dintre meciuri. În final, CSȘ „Nicu Gane” a terminat pe locul patru, iar adversarii din Dej au câștigat aurul. Totuși, echipa de speranțe (juniori III) a reușit să urce de două ori pe podium, pentru medalia de bronz câștigată în Campionatul Național și titlul de campioană a României la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, unde a evoluat pentru Școala Nr. 3 din Fălticeni.   

„Am pierdut o medalie de aur, după o accidentare stupidă a lui David Miron, jucător ce a făcut o entorsă în pauza dintre meciuri în timp ce-i arăta o lovitură unui alt jucător. Fără el n-am mai avut același joc excelent, David fiind de departe cel mai bun jucător al echipei și al turneului final”, a explicat Marius Stan.

 

Anul 2014 a fost cel mai bun din punct de vedere al rezultatelor pentru CSȘ „Nicu Gane”

După doi ani de muncă, generația copiilor născuți în anul 2001 a avut un sezon perfect în campionatul național de minivolei. Elevii antrenorului Marius Stan nu au pierdut nici un meci în tot campionatul, câștigând titlul de campioană națională chiar în fața propriilor suporteri, părinți, colegi și prieteni, la Fălticeni.

„A fost un sezon perfect pentru echipa de minivolei. Am avut doi jucători de talie ce au făcut diferența, Adrian Holotă, ce măsura 1,77 metri, iar acum are 1,82, și Richard Vrabie, ce avea 1,79 metri, jucători de perspectivă pentru lotul național de speranțe de anul viitor. În plus, am avut și un ridicător foarte bun, Gabriel Albu, ce din păcate nu are talie. La turneul final și până acolo am avut parte de un arbitraj execrabil, dar chiar și așa jucătorii noștrii nu au lăsat loc de interpretări, câștigând chiar și la 0 un set. Cel mai greu meci a fost finala cu Dej, dar în final am câștigat aurul după cinci seturi”, a explicat antrenorul Marius Stan.

La finalul turneului, trei dintre componenții echipei campioane au fost premiați și individual. Gabriel Albu a primit titlul de cel mai bun ridicător, Adrian Holotă a fost ales cel mai bun jucător al turneului, iar Richard Vrabie a fost desemnat cel mai bun trăgător al turneului final. Pe lângă cei trei jucători premiați individual, din lotul campioanei au mai făcut parte voleibaliștii: Răzvan Dănilă, Alexandru Viziteu, Denis Irimescu, Mihnea Moșneagu, Silviu Dobre, Ștefan Stan și Ionuț Tudosă.

Cu cei trei premiați și cu un al patrulea jucător de la minivolei în echipă, Răzvan Dănilă, fălticenenii au avut un parcurs bun și în campionatul speranțelor (juniori III). La turneul final, echipa lui Marius Stan a pierdut greu în grupă în fața Dejului, o echipă ce are centru de excelență și aduce cei mai buni jucători din țară, un exemplu fiind un voleibalist ce are 1,98 metri și este abia în clasa a VIII-a. În finala mare, Dejul s-a impus din nou și echipa din Fălticeni a câștigat titlul de vicecampioană națională a României.

Tot în acest an, echipa de juniori III a reprezentat cu succes Școala Nr. 3 Fălticeni la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, câștigând medalia de argint, după o finală cu adversarii din Dej.  

 

Fălticenenii au ajuns la turneul final de cadeți, deși aveau jucători mult mai mici în echipă

Cu o echipă formată din trei jucători de la speranțe, ce erau în clasa a VIII-a, și trei cadeți în primul an, CSȘ „Nicu Gane” a reușit să se califice până la turneul final, deși aveau ca obiectiv turneul semifinal și a întâlnit adversari ce aveau jucători în clasa a X-a. Cu toate că în ultima fază echipa a terminat pe locul opt, antrenorul Marius Stan a considerat această clasare ca și când ar fi câștigat o medalie, pentru faptul că elevii săi sunt mult mai mici ca vârstă.

„Anul 2014 a fost cel mai bun de când antrenez din punct de vedere al performanțelor. Am ajuns la patru turnee finale, la care am luat o medalie de aur, două de argint și un loc opt, ceea ce pot spune că este o performanță destul de rară, mai ales pentru județul nostru. Satisfacția mare pentru mine este faptul că nu mulți antrenori au ajuns pe trei niveluri de vârstă la turneele finale, din care la două să câștige medalii. La această vârstă este destul de dificil de lucrat cu copiii și de aceea încerc să le construiesc o mentalitate de învingători, pentru a da randament maxim și pentru a-i întări din punct de vedere psihic. Totuși am făcut o greșeală la cadeți, unde am fost mulțumiți doar cu calificarea la turneul final, iar copiii au jucat doar la jumătate din potențialul pe care l-au arătat în campionat”, a concluzionat Marius Stan.

 

Marius Stan și-ar dori o echipă de seniori la Fălticeni

Având mai multe generații de juniori, antrenorul Marius Stan s-a gândit și la formarea unei echipe de seniori, tocmai pentru a avea corespondent după terminarea junioratului.

„Este o ruptură foarte mare când treci de la juniori la seniori, și de aceea cred că echipele de seniori ar trebui obligate să aibă în teren cel puțin un jucător de la juniori I. Ne-am gândit să facem o echipă de seniori în eșalonul secund, dar este foarte greu deoarece ne trebuie câteva mii de euro. Primăria a spus că ne ajută printr-un proiect, dar noi trebuie să venim cu o sumă de bani pentru legitimări și alte cheltuieli și e foarte greu să găsești sponsori”, a explicat Marius Stan.

Antrenorul fălticenean a explicat că există o colaborare cu echipa de seniori de la CSM Suceava, unde mai mulți juniori de la Fălticeni au participat la antrenamente și la meciuri.   

În sezonul ce urmează, Marius Stan și-a propus o medalie la cadeți, unde echipa este în al doilea an de juniori II, dar misiunea va fi una dificilă, deoarece sunt trei echipe care luptă la titlu şi care s-au întărit cu jucători din țară, spre deosebire de CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, care are doar jucători din localitate. La speranțe echipa este în primul an și obiectivul normal ar fi turneul semifinal, dar Marius Stan și-a propus să ajungă la turneul final, mai ales că-l are în lot încă un an pe David Miron.  

 

David Miron și Teodor Călugărița sunt titulari la Campionatul Balcanic

Cei mai buni jucători din echipa de speranțe a CSȘ „Nicu Gane”, David Miron și Teodor Călugărița, sunt plecați cu lotul național al României în Turcia, unde participă la Campionatul Balcanic de volei pentru juniori III. Cei doi elevi ai lui Marius Stan au reușit să se impună în acest lot prin valoare și sunt titulari de drept în prima lor competiție internațională la care participă. La selecțiile pentru lot a participat și colegul lor Cosmin Cernăuțean, unul din cei mai buni centri la această de grupă de vârstă, dar care nu a mai prins primul lot deoarece nu l-a ajutat talia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sezon de excepție pentru antrenorul Marius Stan și echipele de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Sezon de excepție pentru antrenorul Marius Stan și echipele de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei