Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2014 - Anul XIX, nr. 171 (5680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV

Şase programe de masterat din cadrul Universităţii din Suceava au intrat în lichidare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) a aprobat lichidarea a şase programe de studii universitare de masterat, începând cu anul academic 2014-2015, din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, Istorie şi Geografie şi Silvicultură.

Unele specializări au dispărut complet din oferta instituţiei, chiar de mai mulţi ani, iar altele s-au reorganizat sub un alt nume şi se găsesc în lista programelor pentru admiterea în anul universitar 2014-2015.

Potrivit prof. univ. dr. Mircea Diaconu, prorector responsabil de activitatea didactică şi asigurarea calităţii, „pentru aceste programe nu se mai organizează admitere, ele nu se mai găsesc în oferta universităţii. Unele dintre aceste programe nu au fost activate de mai mulţi ani. De cealaltă parte, câteva mastere au fost reorganizate, au o altă denumire, ele erau de trei semestre şi acum sunt de patru semestre”. Acesta a mai precizat că odată cu lichidarea acestor specializări, ele au fost şterse din nomenclatorul Ministerului Educaţiei Naţionale, astfel că acesta nu vor putea fi activate.

 

Masterele desfiinţate

Da la Facultatea de Istorie şi Geografie, Senatul USV a aprobat lichidarea următoarelor programe de master: Studii globale. Cultură şi comunicare şi Tradiţie şi inovaţie în turismul cultural şi religios.

Totodată, de la Facultatea de Silvicultură intră în lichidare programele Conservarea biodiversităţii şi certificarea pădurilor şi Managementul activităţilor de exploatare şi certificare a pădurilor.

De la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management au dispărut masteratele Ingineria calităţii şi securitatea muncii şi Tehnologii şi echipamente moderne de prelucrare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase programe de masterat din cadrul Universităţii din Suceava au intrat în lichidare.
 Vizualizări articol: 2966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Şase programe de masterat din cadrul Universităţii din Suceava au intrat în lichidare3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei