Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2014 - Anul XIX, nr. 171 (5680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ poliţie

Cele mai periculoase şosele din judeţ, în prima parte a anului 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanț a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava cu privire la accidentele grave petrecute în primele şase luni ale acestui an arată o ușoară creştere a numărului acestora faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, un aspect pozitiv fiind totuşi că numărul oamenilor care au murit este ceva mai scăzut. Analiza efectuată de Poliţia Rutieră arată că, de la an la an, DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, se detaşează pe prima poziţie în topul celor mai periculoase şosele din judeţ. Interesant mai este că faţă de anii precedenţi, DN 2 (E 85), de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret, nu se mai regăseşte în topul primelor trei şosele cu risc ridicat de accidente.

 

Mai puţini morţi, dar mult mai mulţi răniţi grav

În primele şase luni ale anului 2014, în judeţ au fost înregistrate 135 de accidente rutiere grave, cu nouă în plus faţă de aceeaşi perioadă din 2013. În urma celor 135 de accidente, 34 de oameni au murit, cu trei mai puţini decât anul trecut. La capitolul persoane vătămate corporal grav situaţia nu stă însă deloc bine. În 2014, în primele şase luni, s-au înregistrat 118 răniţi grav în accidente, cu 50 mai mulţi decât în prima parte a lui 2013.

 

Grosul tragediilor, pe DN 17

Pe DN 17 s-au înregistrat în acest an nu mai puţin de 20 de accidente grave, soldate cu nouă morţi şi 18 răniţi grav. Pe şoseaua care leagă Suceava de Ardeal s-au înregistrat accidente grave şi la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei sau Poiana Stampei. Se detaşează însă negativ zona municipiului Câmpulung Moldovenesc. Aici a avut loc şi cel mai grav accident din acest an, soldat cu trei morţi şi trei răniţi grav. Accidentul s-a petrecut în luna ianuarie, la intrarea în Câmpulung Moldovenesc dinspre Suceava, două microbuze lovindu-se violent după ce unul dintre şoferi a intrat într-o depăşire fără a se asigura.

Pe locul doi în topul șoselelor pe care s-au petrecut în acest an cele mai multe accidente grave se găsește DN 2H, Milişăuţi – Rădăuţi – Vicov - Putna. Pe DN 2H au avut loc cinci accidente grave, soldate cu un mort şi patru răniţi grav. De precizat că această şosea nu se afla anul trecut în topul drumurilor periculoase.

Pe locul trei în acest clasament negru se găseşte DN 2 E, Fălticeni - Gura Humorului – Cacica – Marginea - Vicov, pe care s-au petrecut patru accidente grave, soldate cu un mort şi patru răniţi grav.

 

Cauzele principale ale producerii accidentelor

În privința cauzelor principale care au dus la producerea de accidente, pe primul loc se găsește viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de mers: 38 de accidente grave, cu zece decedaţi şi 37 răniţi grav. Pe locul doi se află indisciplina pietonilor: 38 de accidente, cu opt morţi şi 16 răniţi grav, în timp ce pe locul trei se găseşte indisciplina bicicliştilor. Bicicliştii au fost implicaţi din vina lor în 17 accidente grave, soldate cu un mort şi 16 răniţi grav.

Indisciplina bicicliştilor nu s-a aflat anul trecut printre cauzele principale ale producerii tragediilor rutiere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai periculoase şosele din judeţ, în prima parte a anului 2014.
 Vizualizări articol: 5586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 10 voturi
Cele mai periculoase şosele din judeţ, în prima parte a anului 20143.3510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei