Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2014 - Anul XIX, nr. 125 (5634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Statul reia decontarea serviciilor stomatologice pentru anumite categorii de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava reia decontarea serviciilor stomatologice prestate pentru copii, vârstnici şi persoanele cuprinse în legile speciale. Din această lună, medicii dentişti pot încheia din nou contracte cu această instituţie, problema fondurilor fiind rezolvată. Aşa se arată într-un comunicat de presă transmis ieri de preşedintele director general al CAS Suceava, Adela Băişanu, în care se precizează că dentiştii autorizaţi şi evaluaţi pot să depună o cerere pentru încheierea contractului, însoţită de documentele precizate în legislaţie, la sediul instituţiei.

În aprilie 2013 statul a sistat decontarea serviciilor oferite de medicii dentişti în cazul copiilor, vârstnicilor sau persoanelor cuprinse în legile speciale. Pentru perioada ianuarie-martie 2013, bugetul alocat de CAS Suceava medicinii dentare a fost de 240.000 de lei. La sfârşitul lunii martie, în contract cu această instituţie se aflau 68 de medici dentişi. În 2012, bugetul pentru acest tip de asistenţă medicală a fost de 1.245.000 de lei. La sfârşitul anului 2012, în contract cu CAS Suceava se aflau 69 de medici dentişti.

Dentiştii susţin că România este ţara cu cele mai multe persoane care au carii dentare şi în care alocaţiile de la buget pentru stomatologi sunt cele mai scăzute, respectiv 0,4 la sută din bugetul Sănătăţii.

Până în aprilie 2013, pentru copii, vârstnici sau persoane cuprinse în legile specialestatul deconta anumite servicii stomatologice în proporţie de 60% sau integral.

În 2014, alocările bugetare pentru medicina dentară se vor face de la 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a noului contract cadru. Fondurile vor fi împărţite dentiştilor în funcţie de gradul profesional şi de localizarea cabinetului - rural sau urban. Până la sistarea decontărilor, în aprilie 2013, CAS a alocat lunar medicilor dentişti sume cuprinse între 900 şi 1.700 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul reia decontarea serviciilor stomatologice pentru anumite categorii de persoane.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statul reia decontarea serviciilor stomatologice pentru anumite categorii de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei