Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2014 - Anul XIX, nr. 119 (5628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă la final

Avertisment pentru conducerea Centrului de la Dragomirna, după intoxicaţia colectivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta derulată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei, de unde 19 persoane, 17 din rândul asistaţilor şi două din rândul personalului, au ajuns în urmă cu trei săptămâni la spital cu tulburări digestive, s-a lăsat cu un simplu avertisment. Măsura va fi urmată însă de amenzi usturătoare dacă pe viitor normele de igienă nu vor fi respectate. Aşa a anunţat ieri directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a informat că deşi ancheta derulată în acest caz s-a finalizat, monitorizarea Centrului de la Dragomirna continuă, prin verificări săptămânale ale condiţiilor din unitate.

Medicul a explicat că investigaţiile de laborator au arătat că îmbolnăvirile au fost provocate de Salmonella, însă cercetările nu au reuşit să stabilească şi sursa de infecţie. Suspiciunea în cazul intoxicaţiei colective este că bacteria a fost transmisă prin mâini murdare, de un angajat sau un beneficiar, care nu a respectat regulile de igienă.

 

Salariaţii consideraţi responsabili, cercetaţi disciplinar

Chiar dacă nu au reuşit să probeze modul de transmitere a Salmonellei, responsabilii DSP au putut să demonstreze că în Centrul din Dragomirna curăţenia lăsa de dorit. Analizele de laborator efectuate în acest caz au arătat prezenţa unor bacterii coliforme, ca Escherichia Coli, pe suprafeţe şi în anumite alimente.

Între timp, conducerea Centrului din Dragomirna a luat propriile măsuri pentru prevenirea altor incidente similare. În unitate s-a făcut dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare şi s-au igienizat încăperile. Mai mult, asistaţilor li s-a interzis să mai ajute la pregătirea mesei dacă nu au analizele medicale la zi. Doar beneficiarii care sunt evaluaţi periodic din punct de vedere al stării de sănătate au voie să lucreze în bucătărie, cu personalul calificat. Pe de altă parte, cele două bucătărese angajate la această unitate socială au fost înlocuite cu altele, de la Centrul din Costâna, deoarece nu păstrau curăţenia la locul de muncă. În plus, opt angajaţi, printre care şi şeful unităţii sociale, au fost daţi pe mâna comisiei de disciplină de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului. Una dintre salariatele vizate de ancheta internă, o asistentă medicală, nu a mai aşteptat verdictul şi şi-a dat demisia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avertisment pentru conducerea Centrului de la Dragomirna, după intoxicaţia colectivă.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avertisment pentru conducerea Centrului de la Dragomirna, după intoxicaţia colectivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei