Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2014 - Anul XIX, nr. 119 (5628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Alertă la Suceava din cauza poliomielitei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava este în alertă după informarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) cu privire la epidemia de poliomielită care a apărut în Africa şi Asia şi riscă să se extindă în Europa. Responsabilii instituţiei iau măsuri pentru prevenirea unor cazuri de poliomielită în judeţ, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a avertizat că problema răspândirii polivirusurilor constituie un eveniment îngrijorător şi impune măsuri „urgente” în România. Conducerea DSP Suceava a informat ieri că vaccinarea este singura metodă de prevenţie, în special în cazul persoanelor care călătoresc în statele afectate: Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria.

Responsabilii instituţiei au declarat că, prin medicii de familie, vor fi identificate comunităţile cu risc – în special cele de romi - în vederea vaccinării imediate. De asemenea, vor fi luate şi măsuri de supraveghere a paraliziei acute flasce, prin informarea medicilor de familie şi a persoanelor de contact din unităţile de santinelă asupra importanţei raportării imediate a cazurilor, pentru izolarea subiecţilor şi recoltarea probelor din materiile fecale.

Conducerea DSP Suceava a precizat că virusul se transmite cu uşurinţă de la o persoană la alta, în special pe cale respiratorie, şi a recomandat persoanelorcare călătoresc în statele afectate să-şi facăvaccinul antipoliomielită înainte de a părăsi ţara. Vaccinarea cu o doză de vaccin polio inactiv se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau în cazuri de urgenţă chiar înaintea plecării, în centrele speciale din Arad, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Mureş, Prahova, Sibiu, Timiş şi Tulcea.
Poliomielita sau paralizia infantilă este infecţia cauzată de virusul poliomielitic, care se transmite pe cale fecal-orală sau respiratorie şi invadează sistemul nervos central. Poliomielita este o boală invalidantă, putând determina paralizii flasce la nivelul membrelor, uneori ireversibile. Există şi cazuri foarte grave, în care sunt afectaţi centrii bulbari sau cerebrali, ceea ce poate determina  paralizia muşchilor respiratori şi chiar decesul. În România, vaccinarea antipoliomielită este inclusă în Programul Naţional de Imunizări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alertă la Suceava din cauza poliomielitei.
 Vizualizări articol: 2474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Alertă la Suceava din cauza poliomielitei3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei