Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2014 - Anul XIX, nr. 119 (5628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pe bulevardul George Enescu

Patronul de la “Red Light” din Zamca, săltat de ofițeri din Franța pentru trafic de droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patronul clubului “Red Light” din cartierul Zamca, Alin Cezar Puiu (31 de ani) a fost încătușat aseară în baza unui mandat european de arestare preventivă emis pe numele său de autoritățile din Franța, care îl acuză de trafic de droguri.

Pentru operațiunea de prindere a lui Puiu au venit personal la Suceava ofițeri francezi, iar toată acțiunea a început ieri după-amiază, în jurul orei 18.00.

Pe bulevardul George Enescu, mai sus de intersecția de la Nordic, un autoturism Audi Q5 negru a fost blocat de mașini ale poliției, în care se aflau polițiști Antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Suceava și luptători de la Intervenție Rapidă, așa-zișii mascați.

Caguliștii au înconjurat Q5-ul și cu pistoalele în mâni l-au scos din autoturism pe șofer, nimeni altul decât Alin Cezar Puiu, urcându-l într-o dubă și plecând din zonă spre clubul din Zamca, unde anchetatorii aveau mandat de percheziție.

Toată scena din trafic a fost văzută de zeci de martori, de la trecători pe stradă, șoferi, până la călătorii dintr-un autobuz care priveau uimiți la scenele desprinse parcă din filmele de acțiune americane.

 

Un mascat al poliției a ajuns la spital și a fost băgat în operație

Escortat de mascați, tânărul om de afaceri a fost dus la clubul său, deschis în urmă cu câteva luni, unde anchetatorii au început percheziția. La ușa unui birou, patronul le-a spus că nu are cheia la el, moment în care mascații au încercat să spargă ușa.

Unul dintre caguliști s-a izbit de ușă, însă s-a dezechilibrat și a căzut pe spate, sprijinindu-se pe mână pentru a atenua căderea. Din păcate pentru el, mâna i-a cedat și a suferit o fractură, fiind transportat de urgență la spital, unde medicul de gardă de la Ortopedie a decis că e nevoie de o intervenție chirurgicală.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au confirmat că a fost vorba de o autoaccidentare.

 

Patru percheziții făcute aseară în acest caz

În afara clubului de pe Zamca, ofițerii din Franța veniți la Suceava, împreună cu polițiștii BCCO, au făcut percheziții și la locuința lui Alin Cezar Puiu, la rude ale acestuia, percheziționând și autoturismul Q5.

În total, patru percheziții.

Ieri seară, la ora închiderii ediției, patronul de la “Red Light” urma să fie dus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în vederea aducerii la cunoștință a acuzațiilor care i se aduc de către francezi și a demarării procedurilor de predare către autoritățile din Franța.

Tot ieri, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Suceava a avut loc o comisie rogatorie în acest dosar în care afaceristul sucevean este acuzat de trafic de droguri.

 

Ce acuzații i se aduc patronului de la “Red Light”

Din informațiile pe care le-am obținut aseară, pe 21 mai 2014, Tribunalul de Mare Instanță Bobigny din cadrul Curții de Apel Paris a emis un mandat european de arestare pe numele lui Puiu.

Acesta este acuzat de francezi de nu mai puțin de șase infracțiuni, de la import de droguri (cocaină), la cumpărare, vânzare și deținere de stupefiante, fapte comise în cursul anului 2013.

Suceveanul, susțin francezii, făcea parte dintr-o grupare mai mare, complicii acestuia fiind deja arestați în Franţa.

Drogurile erau aduse din Antilele Franceze, șapte persoane fiind deja arestate în acest dosar, iar alte două cercetate în stare de libertate, sub control judiciar.

Cel mai probabil, în această dimineață, patronul de la “Red Light” va fi dus în fața judecătorilor Curții de Apel Suceava, pentru a fi arestat preventiv în baza mandatului european emis de francezi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul de la “Red Light” din Zamca, săltat de ofițeri din Franța pentru trafic de droguri.
 Vizualizări articol: 10050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Patronul de la “Red Light” din Zamca, săltat de ofițeri din Franța pentru trafic de droguri4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interlopi nu deranjeaza! trimis de
(27 mai 2014, 18:50:15
Daca era un articol despre un preot , un doctor, un politist, un profesor, care sa fi facut ceva negativ era plin forumul de comentarii si comentatori! Asa daca e vorba de interlopi, pe cine deranjeaza...?! O lume nebuna, nebuna de tot!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei