Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 199 (5406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Doar şase şcoli şi grădiniţe din judeţ au fost autorizate sanitar în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a acceptat dosarele de autorizare sanitară depuse de şase şcoli şi grădiniţe din judeţ în perioada ianuarie-iulie, acestea fiind şi singurele unităţi de învăţământ care au cerut eliberarea unui astfel de document în acest an. În urma analizei, inspectorii sanitari au constatat că sunt îndeplinite condiţiile minime de salubritate, motiv pentru care s-a dispus emiterea avizelor solicitate, a informat ieri conducerea DSP Suceava.

Potrivit responsabililor instituţiei, în 2013, au fost aprobate dosarele depuse de Şcoala Primară şi Grădiniţa cu Program Normal din Deia, Grădiniţa cu Program Prelungit din Marginea, Grădiniţa cu Program Normal din Capu Câmpului, Şcoala Gimnazială Vatra Moldoviţei şi Grădiniţa cu Program Normal Gălăneşti.

 

Opt avertismente, emise de inspectorii sanitari, la ultimul control care a vizat 103 unităţi de învăţământ

Alte cinci unităţi de învăţământ ar putea primi în zilele următoare avize sanitare, dacă vor demonstra că dispun de condiţii satisfăcătoare de salubritate.Este vorba de Şcoala Primară şi Grădiniţa cu Program Normal din Ilişeşti, Şcolile Gimnaziale din Horodniceni, Mihăieşti şi Berchişeşti.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a anunţat ieri că de luna viitoare va demara controale în unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a verifica în ce condiţii încep copiii noul an şcolar. La ora actuală, doar un sfert din totalul unităţilor de învăţământ dispun de autorizaţie sanitară, principalele neajunsuri din şcoli fiind legate de lipsa apei potabile curente şi de grupuri sanitare necorespunzătoare.

La ultimul control derulat de DSP Suceava, în luna iunie, în 103 unităţi de învăţământ din judeţ, inspectorii sanitari au depistat mai multe nereguli, ocazie cu care au fost emise opt avertismente.

 

Sute de elevi vin la şcoală cu apă de acasă şi nu au unde se spăla pe mâini

În judeţul Suceava funcţionează 811 unităţi de învăţământ, dintre care doar 216 sunt avizate sanitar. Principalele neajunsuri din şcoli sunt legate de lipsa apei potabile curente şi de grupuri sanitare necorespunzătoare. Situaţile întocmite anul trecut de Direcţia de Sănătate Publică arată dezastrul din sistemul educaţional sucevean: sute de elevi vin la şcoală cu apă de acasă şi nu au unde se spăla pe mâini. În situaţii greu de imaginat pentru perioada în care trăim sunt şi câteva mii de copii care învaţă în unităţi cu toalete insalubre sau săli de clasă lăsate în paragină.

Şcolile sunt deschise şi îşi primesc elevii la studii, cu toate că autorităţile sanitare nu le-au dat aviz de funcţionare. Aceste deficienţe nu reprezintă nici o noutate pentru responsabilii DSP, care le cunosc de ani de zile. Deşi nu vor elibera niciodată autzorizaţie sanitară, cel puţin atâta timp cât nu există apă potabilă şi canalizare, cei din conducerea instituţiei nu emit nici dispoziţie de închidere, explicând că nu vor să le restricţioneze copiilor accesul la educaţie.

Şcolile identificate de inspectorii sanitari cu probleme majore nu au primit la finele verificărilor decât cel mult un avertisment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar şase şcoli şi grădiniţe din judeţ au fost autorizate sanitar în acest an.
 Vizualizări articol: 1342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar şase şcoli şi grădiniţe din judeţ au fost autorizate sanitar în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei