Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 120 (5327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2013

A crescut numărul furnizorilor de servicii medico-farmaceutice care au încheiat contracte cu CAS Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numărul furnizorilor de servicii medico-farmaceutice care au încheiat în 2013 contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a crescut sensibil comparativ cu anul trecut, reiese dintr-un comunicat de presă transmis ieri de preşedintele director general al instituţiei, Adela Băişanu.

Potrivit documentului, în 2013, CAS Suceava a încheiat la capitolul asistenţă medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi clinice 102 contracte de prestări servicii, comparativ cu 95 anul trecut, şi 25 de contracte prestări servicii la capitolul asistenţă medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi paraclinice, comparativ cu 21 în 2012.

Pe de altă parte, anul acesta, la asistenţa medicală spitalicească au fost încheiate 11 contracte, dintre care zece cu spitale şi unul cu un furnizor de servicii de spitalizare de zi, faţă zece contracte încheiate anul trecut, toate cu spitale. În 2013, la asistenţa medicală de recuperare au fost încheiate 15 contracte, faţă de 11 în 2012, în timp ce la farmacii, pentru eliberarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală au fost încheiate 136 de contracte, comparativ cu 118 în 2012, iar pentru eliberarea medicamentelor şi materialelor sanitare pe programele naţionale de sănătate au fost încheiate 121 de contracte, comparativ cu 104 în 2012.

În ceea ce priveşte acordarea dispozitivelor medicale, CAS Suceava a încheiat anul acesta 68 de contracte, comparativ cu 60 anul trecut, în timp ce la capitolul îngrijiri la domiciliu au fost încheiate şapte contracte, comparativ cu patru anul trecut.

 

Medicul din Crucea, Gheorghe Matei, nu şi-a putut reînnoi contractul cu CAS pentru că nu şi-a plătit dările la Sănătate

Potrivit comunicatului remis de Adela Băişanu, în 2013 doar la asistenţa medicală primară au fost încheiate mai puţine contracte faţă de 2012, respectiv 284 faţă de 285.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, CAS Suceava a încheiat pentru lunile ianuarie-aprilie 2013 acte adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu furnizorii care se aflau în contract cu această instituţie.

În aprilie, CAS Suceava a desfăşurat procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice pe toate domeniile de asistenţă medicală pentru anul 2013, până pe data de 15 a lunii fiind preluate cererile şi documentele depuse de furnizorii de servicii medico-farmaceutice în vederea încheierii contractelor pe anul 2013, pentru fiecare segment de servicii medicale.

La nivelul serviciilor de contractare ale CAS Suceava s-au verificat documentele depuse de furnizori în vederea încheierii contractelor şi au fost respinse 16 dosare. Comisia de soluţionare a contestaţiilor a analizat documentaţia depusă de furnizorii care au contestat respingerea dosarelor şi a decis admiterea a 15 contestaţii, având în vedere că au fost înlăturate cauzele care au dus la respingerea iniţială a dosarelor depuse. Prin urmare, a rămas respins un singur dosar, cel al unui medic de familie, Gheorghe Matei, din Crucea, care înregistrează datorii la fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A crescut numărul furnizorilor de servicii medico-farmaceutice care au încheiat contracte cu CAS Suceava.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A crescut numărul furnizorilor de servicii medico-farmaceutice care au încheiat contracte cu CAS Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei