Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 64 (5271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 5.000 de terapii noi, în dezvoltare la nivel mondial, peste 60% sunt pentru cancer

 

Peste 5.000 de terapii noi sunt în diferite stadii de dezvoltare la nivel mondial, peste 60% fiind destinate bolnavilor de cancer, 750 au potenţial să trateze diverse forme ale infecţiilor, 610 sunt dezvoltate pentru neurologie, iar peste 450, pentru bolile cardiovasculare, potrivit unui raport.

Conform celui mai recent raport realizat de PhRMA (Industria Americană de Cercetare şi Producţie de Medicamente), făcut public anul acesta, peste 5.000 de terapii noi se află, în prezent, în diferite stadii de dezvoltare, la nivel mondial, aproximativ 3.000 dintre acestea fiind destinate bolnavilor de cancer.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale de Protecţie a Pacienţilor (ANPP), Vasile Barbu, spune că terapiile inovatoare reprezintă, pentru pacienţi, noi şanse în lupta cu bolile care le ameninţă viaţa.

"Raportul PhRMA aduce veşti bune pentru pacienţi, pentru că 5.000 de terapii inovatoare înseamnă noi speranţe pentru aceştia, noi şanse în lupta cu boala care le ameninţă viaţa. Dar cu toţii ştim că descoperirea tratamentului este doar primul pas. Cel de-al doilea pas şi, poate, cel mai important este accesul la tratamentul ce de multe ori le poate salva viaţa. Dacă un medicament nu este disponibil în farmaciile din România pe noi nu ne ajută, dacă nu este inclus pe lista de compensate şi gratuităţi, noi nu ni-l putem permite. Autorităţile sunt singurele care ne pot ajuta", a declarat Barbu, citat într-un comunicat remis MEDIAFAX.

La rândul său, directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, spune că, în prezent, oamenii trăiesc cu 30 de ani mai mult decât acum un secol, iar calitatea vieţii s-a schimbat odată cu apariţia unor terapii inovatoare. Totodată, el subscrie ideii că lucrul cel mai important este ca pacienţii să aibă acces la noile tratamente. "Contribuţia medicinei la îmbunătăţirea vieţii pacienţilor nu poate fi contestată. Astăzi, oamenii trăiesc cu 30 de ani mai mult decât acum 100 de ani, pacienţii cu boli cronice precum astmul sau diabetul au, în prezent, o calitate mult mai bună a vieţii decât în trecut, iar cancerul, bolile cardiovasculare sau cele infecţioase precum HIV sunt cauza a mult mai puţine decese astăzi decât acum 100 de ani. Investiţiile în cercetarea şi dezvoltarea de noi medicamente continuă, fie că vorbim despre eficientizarea tratamentelor deja existente sau despre descoperirea unor terapii noi. Important este ca odată aceste tratamente disponibile, pacienţii să poată avea acces la ele", a declarat directorul executiv al ARPIM.

Potrivit ARPIM, în România sunt, în prezent, peste 80 de terapii inovatoare noi care urmează să fie supuse unui proces de evaluare după care se va decide dacă acestea vor fi introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite.

Ultima actualizare a listei medicamentelor compensate s-a făcut în 2008, când au fost introduse molecule care se aflau în aşteptare încă din 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.000 de terapii noi, în dezvoltare la nivel mondial, peste 60% sunt pentru cancer.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 5.000 de terapii noi, în dezvoltare la nivel mondial, peste 60% sunt pentru cancer5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei