Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Robinetele adăpostesc mai mulţi microbi decât butoanele de acţionare a apei din toalete

Robinetele de bucătărie sunt mai murdare şi adăpostesc mai mulţi microbi decât butoanele de acţionare a apei din toalete, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii britanici, informează dailymail.co.uk.
Aproximativ 80% din cârpele folosite pentru ştergerea suprafeţelor din bucătărie conţin diverse culturi de bacterii foarte periculoase.
Testele efectuate de Hygiene Council din Marea Britanie au relevat faptul că o treime din totalul robinetelor de bucătărie din locuinţele analizate sunt acoperite cu bacterii periculoase, comparativ cu doar 15% din totalul butoanelor de acţionare a apei din toaletă. Acelaşi studiu a demonstrat că 14% dintre robinetele analizate prezintă concentraţii înalte de bacterii E. Coli, comparativ cu doar 6% din totalul butoanelor de toaletă.
De asemenea, stafilococul auriu, care poate să provoace diverse maladii grave, precum pneumonia, a fost depistat pe 8% din totalul robinetelor de bucătărie. Peste 20% din totalul robinetelor analizate prezentau niveluri ridicate de pseudomonas.
Cele mai multe bacterii sunt transportate de mâinile utilizatorilor, ajungând pe robinetele de baie şi, de acolo, răspândindu-se prin contact direct. În mod asemănător, bacteriile nocive precum Campylobacter şi Salmonella se pot răspândi în bucătărie cu ajutorul cârpelor utilizate la curăţenie.
Alte obiecte în care bacteriile se înmulţesc cu rapiditate sunt cărucioarele şi scaunele auto pentru bebeluşi, cântarele de bucătărie, telecomenzile pentru televizor şi telefoanele.
În mod surprinzător, uşile toaletelor erau extrem de curate în 75% din totalul locuinţelor analizate.
Acest studiu a fost realizat prin analiza datelor colectate din 20 de reşedinţe din Marea Britanie, Australia, Germania, India, Malaysia, Arabia Saudită, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Robinetele adăpostesc mai mulţi microbi decât butoanele de acţionare a apei din toalete .
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robinetele adăpostesc mai mulţi microbi decât butoanele de acţionare a apei din toalete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei