Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie

Utilizarea frecventă a telefoanelor mobile creşte riscul de cancer al gurii

Utilizarea frecventă a telefoanelor mobile creşte cu până la 50% riscul de cancer al gurii, potrivit unui studiu realizat în Israel, publicat în American Journal of Epidemiology, informează dailymail.co.uk.

Utilizarea frecventă a telefonului mobil timp de peste cinci ani creşte cu 50% riscul de a dezvolta o tumoare canceroasă în zona gurii, comparativ cu persoanele care nu au utilizat niciodată un telefon mobil.

Specialiştii spun încă nu se cunosc pe deplin modurile în care telefoanele mobile interferează cu organismul.

Studii anterioare asupra asocierii între utilizarea telefoanelor mobile şi cancer au dat rezultate amestecate. Majoritatea studiilor nu au scos la iveală dovezi ale unor serioase riscuri în ceea ce priveşte sănătatea. Un număr mai mic de studii au sugerat o legătură între telefoanele mobile şi cancer la creier şi la ureche.

Cel mai recent studiu a fost realizat de cercetătorii de la Centrul medical Chaim Sheba din Tel Hashomer, Israel. La studiu au participat 402 persoane cu tumori benigne ale gurii, 56 cu tumori maligne şi 1.266 de persoane sănătoase.

Persoanele care utilizau cel mai frecvent telefonul mobil prezentau cele mai mari probabilităţi de a dezvolta tumori ale glandei parotide. Parotida este cea mai mare dintre glandele salivare şi este situată în spatele gurii, destul de aproape de ureche.

Majoritatea persoanelor care utilizează frecvent telefoane mobile tind să dezvolte o tumoare pe aceeaşi parte a capului unde ţin de obicei telefonul mobil.

Cele mai mari riscuri există la utilizatorii din zonele rurale, unde aparatul trebuie să "muncească mai mult" pentru a intra în contact cu cea mai apropiată staţie de telefonie mobilă.

Cercetătorii israelieni au recomandat precauţie în analizarea rezultatelor şi efectuarea unor studii suplimentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilizarea frecventă a telefoanelor mobile creşte riscul de cancer al gurii.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utilizarea frecventă a telefoanelor mobile creşte riscul de cancer al gurii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte