Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probabilităţi crescute

Femeile cu picioare scurte pot suferi de boli ale ficatului

Femeile cu picioare scurte prezintă probabilităţi mai mari de a suferi de boli ale ficatului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Journal of Epidemiology and Community Health, informează Reuters.

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol sunt de părere că ambele aspecte, picioarele scurte şi bolile hepatice, sunt un rezultat al dietei alimentare, precum şi al altor factori din primii ani de viaţă.

Studiul, la care au participat 3.600 de femei, cu vârste cuprinse între 60 şi 79 de ani, a scos la iveală faptul că probabilităţile ca reprezentantele sexului frumos să sufere de boli hepatice sunt invers proporţionale cu lungimea picioarelor.

Studii anterioare au sugerat faptul că lungimea picioarelor influenţează probabilitatea de apariţie a bolilor cardiace la maturitate.

"Funcţia ficatului adult este influenţată de factorii de mediu din primii ani de viaţă - reflectată în lungimea picioarelor" - şi aceiaşi factori influenţează şi probabilitatea apariţiei diabetului sau a bolii coronariene cardiace.

Specialiştii au măsurat lungimea picioarelor participantelor la studiu. De asemenea, specialiştii le-au prelevat voluntarelor mostre de sânge pentru a măsura enzimele ficatului: alanin-amino-transferază, gamma-glutamil-transferază, aspartat transaminază şi alcalin-fosfatază.

"Fiecare din aceşti markeri reflectă un aspect diferit al unei potenţiale afecţiuni a ficatului", se indică în studiu.

Lungimea picioarelor arată cât de echilibrat a fost hrănită o persoană în copilărie. Alăptarea la sân şi nivel socio-economic al copilului influenţează lungimea picioarelor în viaţa adultă, spun cercetătorii britanici.

Rezultatele sunt aceleaşi chiar şi când se ia în considerare factori de risc precum fumatul şi consumul de alcool, care afectează funcţia hepatică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile cu picioare scurte pot suferi de boli ale ficatului.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile cu picioare scurte pot suferi de boli ale ficatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cat mai lungi trimis de
(20 dec 2007, 06:03:18
acum vedeti de ce sunt mai cautate cele cu cracane lungi? si ele cauta la barbati tot asa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte