Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2017 - Anul XXII, nr. 104 (6520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Adevărul, calea spre libertate”

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, în perioada 6-7 mai, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Suceava a organizat cea de-a doua ediţie a evenimentului Studentul Sucevean - un prilej de a-L aduce în mijlocul a 120 de tineri pe Hristos care mărturiseşte că „unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor”. (Matei 18, 20)

Întâlnirea tinerilor a avut loc sâmbătă, 6 mai, la Biserica „Sfântul Spiridon” Suceava, pentru a pune început bun prin participarea la Sfânta Liturghie săvârşită de părintele paroh Sorin Clipa, alături de care a slujit şi părintele Grichentie Natu, îndrumătorul ASCOR Suceava. Programul a continuat printr-o conferinţă pe tema „Adevărul, calea spre libertate”, susţinută de părintele Doru Budeanu, în urma căreia tinerii au înţeles că de fapt „adevărul este Dumnezeu” şi că nimic nu ne poate reda libertatea, decât mărturisindu-L şi făcându-I loc în inimile noastre Mântuitorului nostru Iisus Hristos. 

După introducerea în temă prin intermediul conferinţei, tinerii au avut posibilitatea de a o dezbate în cadrul sesiunilor de lucru pe grupe, găsind răspunsuri la ceea ce înseamnă adevărul, dar şi libertatea, care este raportul dintre cele două concepte, reflectând mai ales asupra întrebării „Suntem noi cu adevărat liberi?!”, în cele din urmă, tinerii ajungând la concluzia că cel mai precis drum către libertate este Adevărul, acesta fiind Însuşi Hristos.

Între cele două sesiuni de lucru pe echipe, moderate de părinţi cu o pregătire duhovnicească deosebită, dar şi de oameni cu experienţă culturală bogata, tinerii au vizitat Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii şi Muzeul de Istorie din Suceava.

Prima zi a evenimentului s-a încheiat pe placul tuturor, prin adunarea grupelor în jurul unui foc de tabără, însoţit de cântec românesc, voie bună şi o horă în semn de unitate şi bucurie.

Ultima zi a evenimentului a fost pe de o parte bine primită de participanţi, din dorinţa de a fi din nou împreună, însă a adus şi întristare deoarece timpul ne-a amintit de momentul despărţirii. Totuşi, acesta ne-a acordat şansa să construim noi amintiri greu de dat uitării. Astfel, după participarea la Sfânta Liturghie, care a avut loc la Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, săvârşită de părintele Paulin Iluca, ne-am împărtăşit unii altora cele mai frumoase momente de care am avut parte în aceste două zile şi am avut prilejul de a-l asculta pe ÎPS Pimen, care ne-a transmis o emoţie deosebită prin cuvintele rostite, dar mai ales prin amintirile evocate cu atâta iscusinţă. Nu l-am lăsat nerăsplătit şi i-am pregătit un moment artistic în semn de mulţumire pentru sprijinul mereu acordat, moment ce a constat în cântece dragi tuturor românilor.

Un moment special ne-a pregătit şi Înalt Preasfinţia Sa, care a fredonat un vechi cântec popular, îndemnându-ne prin acesta pe noi, ca tineri, să apreciem şi să ducem mai departe adevăratele valori ale ţării noastre. Cu bucurie şi cu admiraţie l-am ascultat şi am înţeles cât de importante sunt credinţa şi valorile culturale pentru acesta.

Evenimentul s-a încheiat cu îmbrăţişări călduroase ale unor tineri care au legat prietenii care cu siguranţă vor fi zugrăvite de-a lungul timpului şi cu dorinţa acestora de a participa şi la cea de-a III-a ediţie a Studentului Sucevean.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate şi mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă întâlnirea noastră şi anul acesta!

(Diana Popescu, ASCOR Suceava)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Adevărul, calea spre libertate”.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Adevărul, calea spre libertate”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei