Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2017 - Anul XXII, nr. 104 (6520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consorţiul „Academica Plus”

Rectorul Universităţii din Suceava cere realizarea de urgenţă a unei noi clasificări a universităţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consorţiul Universitar „Academica Plus”, structură al cărei preşedinte este rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), a analizat mai multe subiecte legate de evoluţia învăţământului superior românesc în cadrul reuniunii de la începutul acestei luni.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, în urma dezbaterilor, Consorţiul Universitar „Academica Plus” a decis „să sprijine realizarea de urgenţă a unei noi clasificări a universităţilor, cu implicarea unui organism internaţional, cu competenţe în domeniul ierarhizării şi clasificării instituţiilor de învăţământ, selectat pe bază de concurs”.

De asemenea, Consorţiul „Academica Plus” solicită publicarea metodologiei de clasificare a universităţilor, prealabil începerii procesului de clasificare, „inclusiv a categoriilor în care se vor grupa universităţile care se compară între ele, cu includerea indicatorilor de calitate intensivi, bazaţi pe raportarea rezultatelor la numărul celor care le produc”.

Rectorii din cadrul consorţiului susţin elaborare unei noi Legi a educaţiei, cu implicarea Consiliului Naţional al Rectorilor, pe baza calendarului asumat de conducerea Ministerului Educaţiei, la întâlnirea desfăşurată în luna martie.

 

Solicitări ale consorţiului

Într-o rezoluţie transmisă de „Academica Plus” se mai arată că universităţile parte din consorţiu susţin demersul Ministerului Educaţiei de a adopta o metodologie de evaluare cât mai urgentă a domeniilor de doctorat. Metodologia va fi prezentată la următoarea şedinţă a Consiliului Naţional al Rectorilor. Consorţiul mai cere ministerului iniţierea de urgenţă a reglementărilor care să facă posibilă înfiinţarea de noi domenii doctorale, aspect rămas nereglementat în prezent.

Universităţile care fac parte din consorţiu mai solicită realizarea unei metodologii de alocare a locurilor bugetate, care să ţină cont de domeniile strategice în care România s-a angajat să investească (specializări inteligente, IT, sănătate). De asemenea, acestea cer eliminarea transformării locurilor bugetate neocupate la admiterea la studii de licenţă în locuri de masterat şi doctorat şi redistribuirea acestor locuri bugetate rămase neocupate după sesiunea de admitere din septembrie către universităţile care au studenţi în regim cu taxă.

Un alt punct din rezoluţia consorţiului pledează pentru semnarea cât mai urgentă a contractului de finanţare din fonduri europene (PODCA) a proiectului de evaluare de către ARACIS a domeniilor de doctorat şi a programelor de masterat.

Trecerea caselor de cultură ale studenţilor şi a cluburilor sportive în coordonarea universităţilor care solicită acest lucru este un alt subiect atins de consorţiu.

Potrivit conducerii consorţiului, „membrii <Academica Plus> sprijină dezvoltarea domeniilor strategice ale României, asigurând studii universitare pentru un număr de peste 80.000 de studenţi (aproximativ 18% din studenţii din România) şi participă cu peste 20% la activitatea de cercetare a universităţilor de stat din România, fiind preocupaţi permanent de creşterea calităţii şi vizibilităţii internaţionale a învăţământului universitar românesc”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul Universităţii din Suceava cere realizarea de urgenţă a unei noi clasificări a universităţilor.
 Vizualizări articol: 2275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Rectorul Universităţii din Suceava cere realizarea de urgenţă a unei noi clasificări a universităţilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei