Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întrebări şi răspunsuri

Ce reprezintă rugăciunea Tatăl nostru?

Rugăciunea Tatăl nostru este o rugăciune pe care Domnul Iisus a folosit-o pentru a-i învăţa pe ucenicii Săi cum să se roage, aşa cum este descris în Matei 6:9-13 şi Luca 11:2-4. Matei 6:9-13 spune astfel: “Iată dar cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău; vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi; şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri; şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău. Căci a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!”. Mulţi oameni înţeleg în mod greşit rugăciunea Tatăl nostru sau rugăciunea domnească în sensul în care noi ar trebui să o spunem cuvânt cu cuvânt identic precum este prezentată în Sfintele Scripturi. Alţii o consideră ca pe o formulă magică ca şi cum cuvintele în sine au o anumită putere aparte sau o capacitate de a-L influenţa pe Dumnezeu.

Dimpotrivă, Biblia ne învaţă tocmai contrariul acestor idei. Dumnezeu este de departe mult mai interesat în ceea ce priveşte inimile noastre atunci când ne rugăm decât ar fi interesat de cuvintele noastre. Matei 6:6 ne învaţă ca “Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa, şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.” Matei 6:7 merge mai departe şi spune: “Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi.” Atunci când ne rugăm, practic ar trebui să ne vărsăm inimile înaintea lui Dumnezeu (Filipeni 4:6-7) şi nicidecum să recităm cuvinte memorate pentru a-L impresiona.

Rugăciunea Tatăl nostru trebuie să fie înţeleasă ca un exemplu, un fel de a învaţă cum să ne rugăm. Rugăciunea Tatăl nostru ne învaţă să ne rugăm. Ne oferă “ingredientele” care ar trebui să compună o rugăciune. Iată cum face acest lucru. “Tatăl nostru care eşti în ceruri” ne învaţă cui să Îi adresăm rugăciunile noastre, adică Tatălui. “Sfinţească-se Numele Tău” ne spune că ne închinăm lui Dumnezeu şi să Îi dăm glorie şi laudă pentru ceea ce este El. Expresia “vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta precum în cer aşa şi pe pământ” reprezintă o reamintire asupra faptului că noi ne rugăm pentru împlinirea planului lui Dumnezeu pentru vieţile noastre şi pentru această lume şi nu pentru împlinirea planurilor noastre. Noi suntem chemaţi să ne rugăm pentru voia lui Dumnezeu şi nu pentru dorinţele noastre. Suntem încurajaţi de asemenea să Îi cerem lui Dumnezeu lucrurile necesare prin expresia “Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi”. “Ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri” ne aminteşte că trebuie să ne mărturisim păcatele înaintea lui Dumnezeu să nu le mai facem, precum şi că trebuie sa iertăm pe ceilalţi la fel cum Dumnezeu ne-a iertat pe noi. Concluzia rugăciunii Tatăl nostru “şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău” este o cerere de ajutor din partea lui Dumnezeu pentru a fi victorioşi în lupta cu păcatul şi pentru a fi protejaţi de atacurile celui rău.

Aşadar, rugăciunea domnească nu este o rugăciune pe care trebuie să o memorăm şi să o recităm înaintea lui Dumnezeu. Este doar un exemplu despre cum ar trebui să ne rugăm. Acum, este ceva greşit în memorarea rugăciunii domneşti? Bineînţeles că nu! Este ceva greşit dacă ne rugăm Domnului folosind această rugăciune? Nu, cu condiţia ca inima noastră să fie cea care spune rugăciunea şi pentru care fiecare cuvânt păstrează înţelesul rugăciunii. Aminteşte-ţi, în rugăciune, Dumnezeu este mult mai interesat de comunicarea noastră cu El şi să îi vorbim din inimile noastre decât este în ceea ce priveşte anumitele cuvinte pe care le folosim. Filipeni 4:6-7 declară: “Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

(www.gotquestions.org)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce reprezintă rugăciunea Tatăl nostru? .
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce reprezintă rugăciunea Tatăl nostru?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei