Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

în municipiul Suceava

Bugetul dezvoltării municipiului Suceava

Cea mai importantă problemă a acestei săptămâni, în municipiul Suceava, este întocmirea proiectului de buget pentru anul 2008. Am început să lucrăm la acest proiect, bugetul pentru anul viitor fiind la acelaşi nivel cu cel de anul acesta, mai exact, 242,5 milioane de lei.

Cea mai mare sumă, însemnând 80 de milioane de lei, 32% din acest buget, va fi alocată investiţiilor. Învăţământul sucevean va primi 70 de milioane de lei, aproximativ 28% din buget, în timp ce 45 de milioane de lei, 18% din total, vor fi alocate domeniului public, incluzând aici iluminatul public, combustibilul şi energia. Pentru prima dată după 1989, aproximativ 10% din buget, 25 de milioane de lei, va fi alocat pentru reparaţii străzi, amenajări de parcări şi trotuare.

Această sumă va acoperi şi construirea de locuinţe, deci este un buget născut din necesitate. Avem nişte presiuni enorme din partea populaţiei atunci când asfaltăm străzile din oraş. Oamenii ne atrag atenţia cu privire la starea deplorabilă a străduţelor dintre blocuri. Este necesar să ne axăm şi pe această problemă. Trebuie să reparăm şi străzile unde acum se execută lucrări de reabilitare a reţelelor de infrastructură subterană. Un aspect pozitiv este faptul că Primăria Suceava a reuşit să-şi achite toate sumele restante faţă de SC Construcţii Feroviare Iaşi, GRUP KOLAS, cu care are o relaţie contractuală pentru reparaţii stradale în municipiul Suceava. Avem astfel toate premisele ca aceste lucrări de anvergură să se execute anul viitor.

În bugetul pentru 2008 am prevăzut şi 15 milioane de lei pentru activităţi executive, cu 4 milioane mai mult faţă de bugetul din acest an. Este un lucru bun având în vedere faptul că s-a negociat un nou contract individual de muncă în care se prevede acordarea unor sporuri pentru angajaţii din Primărie. Este absolut normal ca oamenii de calitate să fie stimulaţi financiar, pentru a nu mai exista situaţii în care persoane cu o bună pregătire să renunţe la locul de muncă din administraţie. Fără un salariu decent riscăm ca Primăria Suceava să rămână fără angajaţi buni profesionişti.

La capitolul alte cheltuieli am prevăzut suma de 7,5 milioane de lei. În acelaşi timp, bugetul pentru investiţii va acoperi o parte din cheltuielile necesare pentru implementarea a 25 de proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului Suceava, precum Proiectul ISPA de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, aducţiunea de gaz metan în Burdujeni Sat, finalizarea blocurilor 20, 21 şi 22 din Obcini, asigurarea utilităţilor în blocurile ANL din Burdujeni şi din zona Metro, reabilitarea Cinematografului Modern, construirea celor două rute ocolitoare ale municipiului Suceava, reabilitarea Cetăţii de Scaun, realizarea gropii ecologice, reabilitarea străzii Cernăuţi sau construirea unui nou stadion în Suceava.

Aşa cum am procedat în fiecare an, săptămâna viitoare vor avea loc dezbateri publice pe tema bugetului pentru anul 2008, cu cetăţenii din toate cartierele Sucevei. După aceste discuţii, vom definitiva proiectul de buget care urmează să fie supus aprobării Consiliului Local.

Eu mi-am permis să numesc acest proiect Bugetul dezvoltării municipiului Suceava. În măsura în care vom realiza o parte dintre aceste proiecte, iar o altă parte să le începem în 2008, acesta având termen de realizare multianual, eu spun că vom reuşi să schimbăm faţa municipiului Suceava, în doar câţiva ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul dezvoltării municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul dezvoltării municipiului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei