Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

03 Ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Cum intrăm noi Românii Bucovineni în anul 1892?”

„Cum intrăm noi Românii Bucovineni în anul 1892? Cu aceeaşi nesiguranţă pentru viitor cu care am intrat şi în anul de abie expirat. Răspunsul e scurt, dar destul de lămurit pentru cei ce cunosc raporturile noastre şi vor să ne înţeleagă. Am trece preste cadrul unui simplu articol de diar, dacă ar trebui să înregistrăm tot ceea-ce s’a întâmplat, numai dela apariţiunea diarului nostru încoace, în desavantagiul Românilor din Bucovina şi am căde în păcatul de a spune un neadevăr, dacă am afirma că aşa cum stau astădi lucrurile la noi, există multe prospecte pentru îmbunătăţirea soartei poporului nostru. Nimeni nu poate acusa, fie pe representanţii legali ai poporului, fie pe fruntaşii şi conducătorii lui naturali, că nu şi-ar fi împlinit misiunea cu scumpătate şi nu ar fi lucrat fiecare în sfera sa de activitate pentru interesele românismului din Bucovina”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 1, Cernăuţi, Mercuri 1/13 Ianuarie 1892.

 

„Modernizarea negoţului şi a meşteşugurilor în judeţul Câmpulung”

„Primele începuturi au fost făcute la Şaru Dornei şi la Vatra Dornei. În prima comună, un centru de creştere al vitelor, cu sprijinul material al rezidenţei ţinutului nostru, numit Cooperativa Ţinutului Suceava, a luat fiinţă. Acesta se va ocupa de producerea de brânzeturi şi desfacerea acestora pe pieţele marilor oraşe. Capitalul social a fost constituit de către Ţinutul Suceava cu 100.000 de lei şi de către săteni cu 63.000 de lei.

La Vatra Dornei a fost întemeiată, din îndemnul şi cu sprijinul domnului Rezident Regal, o şcoală practică de ţesătorie, în atelierele căreia tinerele fete de ţărani vor învăţa meşteşugul confecţionării covoarelor şi artei clasice româneşti. Sunt începuturi de nădejdi noi, aducătoare de întărire sufletească, tuturor cela cari s’au străduit şi până acum, cu toată nepricinicia împrejurărilor, să aducă în patrimoniul românesc negoţul şi meşteşugurile”.
„Suceava”, Anul I, nr. 3, 4 Ianuarie 1939.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 03 Ianuarie.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
03 Ianuarie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte