Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2007 - Anul XII, nr. 313 (3678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

27 Decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Legea sanitară” (III)

„Asupra stării sanitare a poporului au fost de mare înfluinţă şi demoralisarea care a întrat în ţară cu cultura-spoială, cea fără basă solidă. Să privim la poporul nostru din munţi, care în privinţa materială n’are a se plânge de nimic. Aici putem observa că generaţiunea cea bătrână, oameni peste 50 de ani, se bucură de vigoarea sănătăţii, pe când urmaşii lor au decădut de tot în privinţa sanitară. De unde vine aceasta? Din demoralisarea poporului parte prin imigranţi, parte prin copiii săi proprii reîntorşi dela militărie”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 16, Suceava, 31 Decemvre 1887.

 

„Şcoala de meserii”

„Şcoala de Meserii a ajuns în mizerie. Fonduri nu-s pentru sprijinirea elementelor care vor da mâine meseriaşii, ce au menirea sfânta de a cuceri comerţul şi meseriile din mâinile strămoşilor dând ţării raiul pe pământ. Aşa glăsuiesc sforăitoarele discursuri ale politicienilor în opoziţie cât şi ale guvernanţilor în conducere. Se întreabă ei însă, dacă această şcoală are ea măcar lemne, pentru încălzitul degetelor îngheţate pe condeiu în clasă sau pe gealău în atelier? De când a sosit iarna, focul se face numai ca să se vadă că este, sacrificându-se până şi lemnele de construcţie. Ce va fi când viscolul va şuiera prin şubredele ziduri de la Areni”?
“Suceava”, Anul I, nr. 20, 1 Decembrie 1935.      

 

„La mica ciupeală a cântarelor”

„În ultimul timp, laboratorul teritorial de metrologie a efectuat 286 de verificări la unităţile ce deţin aparate de cîntărire-măsurare-control. Pentru defecţiunile găsite la utilaje, verificatorii au

aplicat unor lucrători din comerţ amenzi în valoare de peste 10.000 lei. Cîntărind bine situaţia, ne putem imagina cît de greu a atîrnat acest soi de evazionism de buzunarul cetăţeanului cumpărător. Rău intenţionaţilor le dorim ca acele amăgitoare ale cîntarilor să le prindă citaţiile la afişierele judecătoriilor”.
„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7468, Suceava, Joi 23 decembrie 1971.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 Decembrie.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 Decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Macrou gratinat cu gulii 4 porţii – 50 minute700g file de macrou4 gulii1 ceapă roşie100ml ulei4 morcovi2 ouă50g smântână100g caşcaval1 leg. mărar± sare, piper Curăţă fileul de pieliţe şi oscioare, spală-l şi scurge-l de apă.... Citeşte