Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ponta: Liderii grupurilor PSD-PNL nu vor să-l schimbe pe Patapievici, ci transparenţa banilor

 

Liderii grupurilor parlamentare PSD-PNL nu intenţionează să îl schimbe pe Horia Roman Patapievici de la conducerea Institutului Cultural Român, ci să asigure transparenţă în cheltuirea banilor publici, iar "agitaţia" creată pe această temă relevă că cineva are ceva de ascuns, afirmă premierul Victor Ponta.

El a susţinut, aseară, la Viena, că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare ale USL şi că aceştia i-au spus că nu intenţionează să îl schimbe pe Patapievici de la conducerea Institutului Cultural Român (ICR).

"Eu am discutat cu liderii de grup şi mi-au spus foarte clar că nu aveau nici o intenţie să îl schimbe pe Patapievici. Aveau o singură intenţie, ca 10 milioane de euro din bani publici să fie cheltuite transparent, iar toată această agitaţie, care înţeleg că are ca scop ca 10 milioane euro să nu fie cheltuite transparent, eu unul nu o înţeleg. Nu am auzit pe nimeni dintre senatori care ar fi dorit să îl schimbe pe Patapievici. Dacă nu era vorba de schimbarea sa, nu am înţeles de ce era aşa de supărat şi mai este un lucru: eu şi orice om din această ţară, dacă sunt invitat la o discuţie de Parlament, m-aş prezenta, este o chestie de politeţe. Dacă vrei să faci numai scandal şi, de fapt, nu te interesează să prezinţi un mod de cheltuire a banilor publici, deja lucrul acesta este anormal", a spus Ponta.

Premierul a ţinut totodată să precizeze că o eventuală schimbare a conducerii ICR nu intră în atribuţiile sale.

 

"De ce protestează domnul Patapievici, că nu vreau să-l schimb?"

Horia Roman Patapievici a fost invitat, luni, de liderii grupurilor parlamentare PSD şi PNL, Ilie Sârbu şi Puiu Haşotti la Palatul Parlamentului, pentru un dialog pe tema Ordonanţei prin care institutul trece în autoritatea Senatului, dar întâlnirea s-a anulat deoarece nu s-a ajuns la un acord comun cu privire la participarea presei la şedinţă şi a numărului de invitaţi.

În Austria, premierul Victor Ponta a avut o discuţie amicală cu directorul Institutului Cultural Român din Viena, Carmen Bendowski, aflată la Forumul economic România-Austria, pe care a întrebat-o de ce protestează şeful ICR şi a spus, zâmbind, că el nu vrea să îl schimbe pe Patapievici.

"De ce protestează domnul Patapievici, că nu vreau să-l schimb?", a întrebat Ponta, zâmbind.

Directorul Institutului Cultural Român din Viena a răspuns de asemenea zâmbind: "Nu ştiu, mă vedeţi pe mine cu papion?".

Premierul a continuat dialogul spunând că nici el nu poartă papion, dar nici nu înţelege de ce protestează Patapievici, deoarece acesta "rămâne".

"Nici eu nu port (papion - n.r.). Domnul Patapievici rămâne, nu înţeleg de ce protestează", a încheiat Ponta discuţia.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Liderii grupurilor PSD-PNL nu vor să-l schimbe pe Patapievici, ci transparenţa banilor.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Liderii grupurilor PSD-PNL nu vor să-l schimbe pe Patapievici, ci transparenţa banilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei