Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 152 (7764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Alegeri

Gheorghe Flutur a fost reales președinte al PNL Suceava în prezența lui Florin Cîțu și a dat semnalul schimbării în PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost reales în această funcție la Conferința județeană de alegeri care a avut loc, joi, la Gura Humorului. Conferința de alegeri s-a desfășurat în prezența premierului Florin Cîțu și a mai multor miniștri și lideri din conducerea centrală a PNL, susținători ai acestuia pentru preluarea conducerii centrale a partidului. De la ședința de alegeri a lipsit liderul PNL, Ludovic Orban. Trebuie spus că Gheorghe Flutur a fost singurul candidat pentru funcția de președinte al PNL Suceava.

După exprimarea voturilor și reconfirmarea în funcția de președinte al PNL Suceava, Gheorghe Flutur le-a mulțumit tuturor delegaților pentru încrederea acordată. „Biroul Politic Județean are o echipă de excepție, crescând ponderea aleșilor locali, în special a primarilor, din toate zonele județului. În județul Suceava, 57 de primari au câștigat alegerile cu sprijinul PNL și 19 din cei 37 de consilieri județeni sunt PNL. De asemenea, este de remarcat diversitatea profesiilor și ocupațiilor membrilor BPJ”, a spus Flutur. El a adăugat că mesajul noii conduceri de la Suceava este de susținere totală a lui Florin Cîțu pentru alegerile din 25 septembrie pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal. „Ne punem speranța în capacitatea premierului Florin Cîțu de a veni cu un suflu nou, ca președinte, foarte necesar în vederea câștigării tuturor alegerilor din 2024”, a declarat Gheorghe Flutur. El a arătat că Organizația PNL Suceava are un număr mare de delegați la congresul din 25 septembrie, fiind în primele 10 organizații din țară. „Sunt convins că vocea noastră, a liberalilor suceveni, va conta în PNL. Iar prezența astăzi la Suceava a unei echipe numeroase de personalități liberale arată aprecierea de care se bucură Organizația PNL Suceava în partid”, a spus Flutur.

 

Gheorghe Flutur face apel la unitate în partid

De precizat că încă din debutul ședinței Comitetului de Coordonare Județean Suceava, Gherghe Flutur i s-a adresat lui Florin Cîțu, prezent la ședință, cu „domnule președinte viitor Florin Cîțu”, adăugând că „știu de ce o fac”. Gheorghe Flutur i-a transmis lui Florin Cîțu și celorlalți miniștri și reprezentanți din conducerea centrală a PNL să se află acasă la una dintre cele mai puternice organizații liberale din țară. „Sunteți într-o organizației cu 57 de primari și avem un primar proaspăt care a câștigat duminică alegerile la Vicovu de Sus, Vasile Iliuț. Sunteți într-un județ în care administrația locală liberală administrează aproape 70% din populația județului Suceava. Sunteți într-un județ în care în toamna anului trecut, după un an greu de pandemie în care am fost încercați și nu vreau să vorbesc prea mult despre asta, la votul politic de la Consiliul Județean, spre surprinderea unora, am făcut aproape 52%. E al treilea mandat de președinte de Consiliu Județean al meu, și vă mulțumesc dumneavoastră, în care facem singuri majoritatea în Consiliul Județean. Trebuie să știe Bucureștiul. Ne-am luptat 10 partide, pe 7 le-am trimis sub prag și două în opoziție. Asta e organizația de aici”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că în mandatele sale de președinte de Consiliu Județean, la nivelul județului Suceava au fost atrase fonduri europene de peste două miliarde de euro și s-au făcut investiții în toate domeniile. „Îmi aduc aminte când am intrat în politică în 2000 și apoi prin 2002, PNL la Suceava avea 5 – 6 – 7%. L-am dus în acești ani împreună la 52%. Știți ce este greu? Să-l menținem acolo. Asta este important. Și de aceea oferta noastră și a mea este o ofertă curajoasă de continuare a modernizării județului Suceava. Investiții în infrastructură. Și nu întâmplător stâlpii Moldovei sunt aici. Zona Moldova dorește mai multe investiții să ajungem din urmă celelalte regiuni. Și asta o veți auzi și de la alții. Descentralizarea o așteptăm. Digitalizarea suntem pregătiți să o facem. Am început-o, dar ne trebuie și mai mult. Și vorbim de autostrada A7, A8, de autostrada Nordului, de centurile ocolitoare, de spitalul de copii, de spitalul de boli infecțioase, de al treilea terminal la Aeroportul <Ștefan cel Mare>, de stațiunea nouă Bucovina. Sunt câteva din marile proiecte pe care le așteaptă suceveni de la noi. Nimic nu putem face dacă nu suntem uniți”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Flutur: „De aici, de la Suceava, va trebui să ne pregătim de o guvernare de cel puțin opt ani”

Liderul liberalilor suceveni a subliniat faptul că de la Suceava va trebui „să ne pregătim de o guvernare de cel puțin opt ani”, el precizând că administrația liberală va trebui să cheltuiască inteligent și gospodărește fondurile europene și resursele naționale pentru a convinge populația că „singura soluție necesară pentru România este PNL”. El a ținut să transmită două mesaje către conducerea centrală a partidului. „În toamna trecută, domnilor colegi ați vorbit de câteva județe ca exemple de succes, printre care și Suceava, și vă mulțumesc. Haideți să ne bazăm pe proiecte pentru aleșii locali, mai mult. Să fie povești de succes și să ne lăudăm cu ele ca să putem câștiga toate alegerile din 2024. Dar până atunci trebuie să avem fapte. Și ultimul lucru este mesajul pe care îl transmit de unitate a PNL. Avem discuții interne. Poate unii spun că sunt contre. Mesajul și rugămintea mea ca om cu vechime în politica liberală este de unitate. Și spun și pentru ceilalți care parcă se bucură că avem păreri diferite. Sigur că ei nu înțeleg democrația, că avem voie să avem păreri diferite. Dar după aceea ne trebuie coerență și unitate,  parteneriat cu președintele României, pentru a face ce trebuie pentru țară”, a mai declarat liderul PNL Suceava.

 

Florin Cîțu: De la Suceava dăm startul alegerilor pentru viitorul PNL

Invitat să ia cuvântul, premierul României, Florin Cîțu, a declarat că nu va face niciodată alianță cu PSD, dar și că acestui partid îi este frică de el. Florin Cîțu a precizat că alegerile din PNL Suceava, primele de la nivel național, înseamnă startul pentru viitorul PNL. Cîțu a ținut să le mulțumească liberalilor suceveni pentru susținerea pentru funcția de președinte al PNL. „Mulțumesc pentru că mă susțineți. Și mă susțineți din primul moment în care am candidat pentru președinția PNL. Este rândul meu să vă arăt că vă susțin și vă sprijin pe dumneavoastră. Dar aceste alegeri nu sunt nici despre persoana mea, nici despre ceilalți contracandidați. Aceste alegeri sunt despre rolul pe care îl va juca PNL pe scena politică în viitor. Despre asta este vorba. Urmează în 2024  patru rânduri de alegeri. Iar inamicul nostru este PSD. Și de aceea sunt cel mai bun om care poate să ducă această luptă cu PSD”, a spus Florin Cîțu.

El a declarat că a arătat că este inamicul PSD, dar și că aceste partid „este speriat de mine”. „Îi este frică pentru că sunt o amenințare pentru PSD. Trebuie să ne unim pentru că în 2024 trebuie să câștigăm toate aceste rânduri de alegeri împotriva PSD”, a mai adăugat premierul României. Florin Cîțu a subliniat faptul că nu este un om al compromisurilor și nu va face niciodată o alianță cu PSD. „Am arătat că nu fac compromisuri, mai ales când e vorba de PSD. Niciodată nu veți auzi din partea mea sau nimeni nu va putea spune vreodată că aș putea să mă gândesc să îmi dau jos propriul Guvern, ca după aceea să fac alianță cu PSD. Niciodată nu voi face așa ceva. Sunt liberal convins și până la capăt voi merge după principiile și valorile liberale. Niciodată nu voi face alianță cu PSD”, a declarat Florin Cîțu.

 

Ion Lungu: Primarii au nevoie de proiecte pentru dezvoltarea localităților, aceștia așteptând cu sufletul la gură Planul Național de Redresare și Reziliență

Printre cei care au luat cuvântul la conferința de alegeri s-a numărat și primarul Sucevei, Ion Lungu, reales în funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene. Ion Lungu a transmis, la rândul său, că PNL se pregătește pentru victoria în alegerile care vor urma în anul 2024, sub conducerea lui Florin Cîțu. El a precizat că aceste alegeri reprezintă un nou început pentru PNL, alături de Gheorghe Flutur și de liberalii prezenți în sală. Lungu a subliniat faptul că primarii au nevoie de proiecte pentru dezvoltarea localităților, aceștia așteptând cu sufletul la gură Planul Național de Redresare și Reziliență. „Îi mulțumesc premierului pentru implicarea pe care o are în acest PNRR. Vă felicităm și noi, primarii, așteptăm cu sufletul la gură acest nou PNRR, în care ne-am pus mari speranțe. Nu facem reproșuri, dar constatăm. Părerea mea este că trebuie să facem pe dracu-n patru să păstrăm un minister foarte important, Ministerul Fondurilor Europene, unde noi am avut un ministru foarte performant, în persoana domnului Boloș. Dar tragem speranța că lucrurile se vor rezolva și vom merge mai departe. Eu sunt convins că astăzi este un nou început”, a spus Ion Lungu.

El a vorbit și despre nevoia schimbului de generații în politică. „Și eu, și domnul președinte suntem la o anumită vârstă. Am albit. Eu mai mult, domul președinte mai puțin. Ne dăm seama că pregătim un schimb de generații. La organizația municipală Suceava am oameni competenți, domnul viceprimar Lucian Harșovschi, domnul subprefect Daniel Prorociuc și așa mai departe. Trebuie să pregătim și o generație de mâine”, a spus Ion Lungu. După această afirmație, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să-i dea o replică primarului Sucevei, spunându-i acestuia că „Ioane dragă. Diferența dintre mine și tine este că tu ai albit, iar eu am albit PSD-ul”.

 

Bogdan Gheorghiu: Alături de premierul Florin Cîțu putem aduce tuturor românilor reformele pe care le așteaptă de ani

Prezent la ședința de alegeri, ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, a transmis că echipa PNL Suceava a demonstrat și demonstrează, sub coordonarea lui Gheorghe Flutur, că doar prin muncă și profesionalism administrația locală poate veni în ajutorul real al cetățenilor. „Suntem mai aproape decât oricând de infrastructura rutieră pentru Moldova, de care avem atât de mult nevoie, și asta datorită guvernării liberale. Suntem mai aproape ca oricând de a face pasul spre debirocratizare. Alături de prim-ministrul Florin Cîțu, de colegii miniștri și parlamentari, știu că putem aduce tuturor românilor reformele pe care le așteaptă de ani”, a spus Gheorghiu.

 

A fost stabilită noua conducere județeană a PNL Suceava

După discursurile invitaților, liberalii suceveni și-au ales noua conducere județeană a PNL Suceava. În urma conferinței județene de alegeri a fost stabilită componența noului Birou Politic Județean al PNL Suceava. Astfel, în funcția de președinte al PNL Suceava a fost reales Gheorghe Flutur. Pentru cele două funcții de prim-vicepreședinte au candidat primarul Sucevei, Ion Lungu, și deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, care în urma votului au fost reconfirmați în aceste funcții. Funcțiile de vicepreședinți vor fi ocupate de Dumitru Pardău, Dumitru Mihalescul, Irina Vasilciuc, Gheorghe Niță, Vasile Tofan, Bogdan Loghin, Mihăiță Negură și Adrian Popoiu. Cei patru parlamentari PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, Ioan Balan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu, sunt vicepreședinți de drept ai organizației județene.

Ca membri ai Biroului Permanent Județean vor fi Marcela Bîrsan, Mugurel Bocancea, Ilie Boncheș, Dan Chidoveț, Cezar Ciornei, Viorel Cucu, Grațian Gherghel, Lucian Harșovschi, Ilie Vasile, Decebal Isachi, Radu Pentiuc, Neculai Perju, Tudor Plăcintă, Eduard Wendling și Tudor Zdrob.

În funcția de trezorier a fost aleasă Georgiana Tabarcea, președintele Curții de Arbitraj Județean va fi Corneliu Crăciunescu, iar în funcția de președinte al Comisiei Județene de Revizie și Cenzori a fost ales Ioan Moraru.

 

Capitala liberalismului din Moldova a fost mutată din nou la Suceava

Alături de premierul României, Florin Cîțu, la conferința județeană de alegeri a PNL Suceava au participat miniștrii liberali ai Afacerilor Interne, Lucian Bode, Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, Culturii, Bogdan Gheorghiu, Energiei, Virgil Popescu, și Educației, Sorin Câmpeanu, dar și lideri ai PNL de la nivel central, printre care Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Robert Sighiartău, Dan Vîlceanu și Florin Claudiu Roman. Printre cei care au ținut să fie prezenți la alegerile din PNL Suceava se numără și lideri liberali din zona Moldovei, din Iași, Botoșani, Vaslui, Neamț și Bacău, ceea ce a demonstrat că fără doar și poate capitala liberalismului din Moldova a fost mutată din nou la Suceava. La conferința de alegeri au fost prezenți și parlamentarii PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, Ioan Balan și Angelica Fădor.

Toți miniștrii, liderii PNL de la nivel central și din Moldova care au luat cuvântul au transmis mesaje de susținere pentru Organizația Județeană Suceava a PNL. Astfel, Rareș Bogdan, a spus că îl bucură faptul că este în aceeași echipă cu Gheorghe Flutur, „unul dintre cei mai performanți, destoinici președinți de Consiliu Județean și de filială PNL”. ”Pentru noi a fost foarte simplu în campania electorală să dăm exemple ale guvernării liberale, avându-i pe Gheorghe Flutur, Ion Lungu, Emil Boc, Ilie Bolojan și pe ceilalți colegi din țară. Ați fost un exemplu folosit de noi pentru a înțelege România de ce administrația liberală este una de succes”, a spus Rareș Bogdan.

Fost președinte al PNL Alina Gorghiu a spus că echipa PNL de la Suceava este una puternică. „Mă bucur că sunt de aceeaşi parte cu Gheorghe Flutur, care mi-a fost alături în momente-cheie”, a spus Alina Gorghiu, care a adăugat că PNL Suceava dă startul alegerilor interne din PNL, remarcând faptul că liberalii suceveni sunt în echipa premierului Florin Cîțu.

La rândul său, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a ținut să amintească de victoria PNL de duminică din orașul Vicovu de Sus, unde funcția de primar a fost câștigată de liberalul Vasile Iliuț. „După 29 de ani de pesedism, Vicovu, în sfârșit, respiră libertate. După trei decenii de PSD, acest orășel bucovinean nu are sistem de canalizare. Asta e România condusă de PSD. Vicovenii au văzut performanța primarilor și administrațiilor liberale din țară și au ales în consecință”, a spus Sighiartău. De asemenea, el a precizat că alegerile interne din PNL sunt extrem de importante pentru viitorul acestui partid și pentru viitorul României, având în vedere că PNL este principalul partid de guvernământ.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a fost reales președinte al PNL Suceava în prezența lui Florin Cîțu și a dat semnalul schimbării în PNL.
 Vizualizări articol: 4999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Gheorghe Flutur a fost reales președinte al PNL Suceava în prezența lui Florin Cîțu și a dat semnalul schimbării în PNL2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei