Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2015 - Anul XX, nr. 25 (5837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După întrunirea PSD de la Sinaia

Donțu: Legea care ar permite înființarea unei noi societăți tip Termica, cu șanse de reanalizare în Parlament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Modificarea Legii serviciilor publice, prin introducerea unui paragraf care să permită înființarea unei societăți pe care municipalitatea să o administreze în mod direct în calitate de unic acționar, propusă de senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donțu și neagreată de Senat, ar putea fi reanalizată de parlamentari. Acest lucru ar permite ca, la Suceava, primăria să înființeze o astfel de societate, care ar avea ca obiect de activitate transportul și distribuția energiei termice, cu preluarea a circa 150 de salariați de la Termica, aflată în insolvență.
Senatorul Ovidiu Donțu a declarat, ieri, că acest lucru ar fi posibil și datorită facilitării comunicării între parlamentari și Guvern, prin introducerea zilei de dialog cu miniștrii în Parlament. Acest lucru a fost stabilit la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD de la Sinaia. ”O zi pe săptămână vom avea echipe ministeriale la dispoziția noastră în Parlament pentru discuții și clarificări asupra inițiativelor parlamentare și vom afla punctul de vedere al Guvernului mult mai repede. Ni s-a facilitat această comunicare, ceea ce este benefic pentru toată lumea”, a declarat Donțu.  
 
PSD va vota ”pentru” la toate solicitările care ţin de imunitate sau de incompatibilităţi 
Până acum, miniștrii veneau în fața Parlamentului în urma interpelărilor senatorilor și deputaților, iar punctul de vedere al Guvernului asupra inițiativelor legislative era transmis în aproximativ o lună și jumătate. ”Se dorește diminuarea numărului de ordonanțe de urgență date de Guvern, astfel că decizia luată la Sinaia este un lucru foarte bun”, a spus senatorul Donțu.
În ceea ce privește hotărârea, reafirmată tot la Sinaia, ca grupurile PSD din Parlament să voteze ”pentru” la orice fel de solicitări care ţin de imunitate sau de incompatibilităţi constatate de instanţele de judecată, Donțu a precizat că prin aceasta PSD arată încă o dată că susține ”ca organele de cercetare penală să-și facă treaba”.
Eventualele modificări la statutul partidului vor fi analizate la Consiliul Naţional, convocat pentru luna martie. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donțu: Legea care ar permite înființarea unei noi societăți tip Termica, cu șanse de reanalizare în Parlament.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Donțu: Legea care ar permite înființarea unei noi societăți tip Termica, cu șanse de reanalizare în Parlament1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tolstolob umplut La Hârjăuca, pe Valea Ichelului, în Basarabia, mănăstirea veche de trei veacuri, am g[sit-o pe Valentina Podgurschii, cea care găteşte pentru sfinţii părinţi, am aflat-o pregătind orețetăcu un nume straniu: „Tolstolob... Citeşte