Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2014 - Anul XIX, nr. 257 (5766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

Nechifor: ”În turul doi vom reuși să schimbăm practic o epocă destul de mare a României, zece ani de dreapta”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organziației Județene a PSD, Cătălin Nechifor, a ținut să le mulțumească sucevenilor pentru voturile date candidatului alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în primul tur al alegerilor prezidențiale, arătând că scorul obținut de acesta, de 43,84%, este unul extrem de bun. Nechifor a declarat că PSD se află pe un trend ascendent la nivel de județ comparativ cu tandemul PDL-PNL, subliniind că la alegerile pentru Parlamentul European social-democrații au câștigat 40,12% din sufragii, iar acum  43,84%. ”Acum acest 43,84% înseamnă destul de mult în plus față de alegerile europarlamentare, nu numai procentual, cât mai ales ca număr de voturi, pentru că prezența la prezidențiale a fost mult mai mare. La europarlamantere a fost pe la 25-30%, iar acum s-a dus către 50%. PSD a avut 40,12%, iar acum are 43,84%. PNL și PDL, care au candidat la europarlamentare separat, au obținut 23,06% - PDL și 9,77% - PNL, deci în total 32,83%. Acum Iohannis a luat 32,63%, deci mai puțin. Astea sunt tendințele actuale, PNL-PDL stagnează, dar sunt pe un trend descendent, iar PSD este în creștere”, a explicat liderul social-democrat.

 

”Sunt convins că foarte mulți din cei care trăiesc în Suceava nu au uitat ce s-a întâmplat în perioada 2008-2012”

El a ținut să remarce și scorul bun de 4,72% obținut de Călin Popescu Tăriceanu la nivel de județ, subliniind că sunt câteva localități precum Siret, Gura Humorului, Dumbrăveni unde fostul premier a câștigat un număr important de voturi.

”PNL nu mai există aproape deloc în noua structură a ACL, există doar PDL, există doar Gheorghe Flutur și echipa sa. Sigur că este o opțiune și acest partid politic, însă sunt convins că foarte mulți din cei care trăiesc în Suceava nu au uitat ce s-a întâmplat atunci, în perioada 2008-2012. Nu vreau să fiu mult mai explicit și sper ca acest mesaj să fie decodat corect de cei care știu mai mult decât știu eu”, a spus Nechifor.

El a spus că PSD Suceava se află aproape de obiectivul pe care și l-a impus când a preluat frâiele organizației județene a partidului în anul 2010, obiectiv exprimat prin platforma cu care a candidat ”Din nou primii”. Nechifor este sigur că Victor Ponta va fi viitorul președinte al României. ”În turul doi vom reuși să schimbăm practic o epocă destul de mare a României, zece ani de dreapta, în care cei de la PDL s-au aflat aproape tot timpul la guvernare și știți cum e lupul, își schimbă părul, dar năravul ba.  Tot cei care l-au instalat pe Traian Băsescu în 2004, e vorba de PDL și PNL, vin acum sub formula ACL să-l instaleze pe Iohannis”, a mai spus Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: ”În turul doi vom reuși să schimbăm practic o epocă destul de mare a României, zece ani de dreapta”.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nechifor: ”În turul doi vom reuși să schimbăm practic o epocă destul de mare a României, zece ani de dreapta”3.753

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei