Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2014 - Anul XIX, nr. 257 (5766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu fasole cu cârnaţi, vin fiert şi muzică populară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor sărbători Ziua Naţională a României în aer liber, cu spectacole de muzică populară, mii de porţii de fasole cu cârnați, gătită la ceaun, dar şi cu vin fiert.

Pentru a marca zilele făuririi României Mari, 28 noiembrie şi 1 decembrie, aleşii locali suceveni au alocat suma de 35.000 de lei (350 de milioane de lei vechi).

Din aceste fonduri, 15.000 de lei (150 de milioane de lei vechi) au ca destinaţie plata serviciilor artistice care vor fi prestate de "Buciumaşii" din Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul folcloric "Cetina" din Vama, Corala "Academica" din Câmpulung Moldovenesc, precum şi pentru un concert extraordinar al Sofiei Vicoveanca.

Diferenţa de 20.000 de lei ( 200 de milioane de lei vechi) va fi cheltuită cu asigurarea produselor care vor fi oferite gratuit participanţilor la evenimentul organizat pe data de 1 decembrie, în zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ.

„La fel ca şi anul trecut, vom distribui participanţilor porţii de fasole cu cârnați, mâncărică de fasole de post şi pahare cu vin fiert”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Manifestările sunt derulate în colaborare cu Centrul Cultural "Bucovina", instituţie în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean Suceava, care va contribui cu 65.000 de lei (650 de milioane de le vechi). Banii vor fi cheltuiţi pentru plata serviciilor artistice prestate de Corala bărbătească "Sfântul Leontie"  Rădăduţi, Ansamblul folcloric "Florile Bucovinei" Rădăuţi şi Seminarul teologic liceal ortodox "Mitropolitul Dosoftei" Suceava. Din aceeaşi sumă va fi răsplătit invitatul special - care încă nu se ştie cine este - şi va fi suportată contravaloarea unei mese oficiale oferite la 250 de persoane pe data de 28 noiembrie. Totodată, vor fi asigurate financiar spectacolele susţinute de Ansamblul folcloric "Bucovina" al Şcolii de arte "Ion Irimescu" şi Ansamblul artistic "Ciprian Porumbescu".

Manifestările sunt organizate pentru aniversarea deciziei luate în 1918 de Congresul General al Bucovinei, care a adoptat moţiunea privind unirea necondiţionată a Bucovinei cu Regatul României, şi a zilei de 1 Decembrie 1918, a Marii Unirii de la Alba Iulia, a Ardealului cu Ţara Mamă, Ziua Naţională a României.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu fasole cu cârnaţi, vin fiert şi muzică populară.
 Vizualizări articol: 2386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu fasole cu cârnaţi, vin fiert şi muzică populară3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JEGOSILOR! trimis de
( 4 nov 2014, 14:11:18
Ce nenorociti de ''monitoristi'', la articolele de interes local au scos posibilitatea de a posta comentarii( a se vedea cel cu Nechifor si investitiile , cel cu listele suplimentare etc)
Niste jeguri umane aservite puterii rosii -asta sunteti!
Meritati desfiintati ca sunteti o cloaca de excroci, care scrieti articole la comanda , ptr. cel ce da banu"'.Cat a fost dl.Flutur la putere ii sugeati zilnic'' ciorapii'', acum aruncati cu rahat in el si partenerii lui, dar in acelasi timp ii ridicati in slavi pe pacalicii astia rosii ce sunt la guvernare!
2.   Postul Craciunului trimis de
( 4 nov 2014, 18:15:35
Bineinteles ca la manifestari nu vor lipsi popii care vor inchide ochii la carnatii serviti in Postul Craciunului. Vinul nu se mai pune... Sau poate IPS Pimen va da un comunicat prin care va intrerupe Postul pe perioada cantarilor.
3.   Comentariu trimis de
( 4 nov 2014, 20:42:55
Popii din corala de la Rădăuţi fac parte din gaşca de propagandişti.Să spună preşedintele Asociaţiei Bucovina Verde cu cât i-a sponsorizat până acum pentru propaganda pro-ponta! Iar despre popa Buta, ce să mai vorbim...Veţi auzi în curând unele din aventurile sale!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei