Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2014 - Anul XIX, nr. 116 (5625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Onofrei îi îndeamnă pe suceveni să voteze cu PDL pentru a avea un europarlamentar care să reprezinte cu adevărat această zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreședintele PDL Suceava, Orest Onofrei, candidat la alegerile pentru Parlamentul European pe locul şase pe lista PDL, i-a îndemnat pe alegătorii suceveni să voteze cu acest partid pentru a avea un europarlamentar care să reprezinte cu adevărat această zonă a ţării. Orest Onofrei a declarat că sucevenii au avut deja experienţa de a vota la alegerile pentru Parlamentul României persoane care nu erau din judeţul Suceava şi după ce au obţinut mandatele nu s-au mai reîntors.

„Cineva care nu are nici o legătură cu Suceava este puţin probabil să aducă un plus pentru Suceava, pentru Bucovina. Noi avem experiența alegerilor parlamentare trecute, când în judeţul Suceava au candidat oameni care nu au avut nici o legătură cu judeţul nostru. Nu au avut şi nici nu au în continuare. Au venit, au luat votul şi au plecat. Nu mai au nici o responsabilitate şi chiar dacă cineva ar vrea să-i tragă la răspundere, nu are pe cine, pentru că nu mai vin în Suceava”, a spus Orest Onofrei.

El a adăugat că din acest motiv această zonă a ţării are nevoie să fie reprezentată în Parlamentul European de cineva care cunoaște problemele reale şi are expertiza necesară pentru a găsi soluţiile de rezolvare a acestora. „Am spus că această zonă are nevoie de câteva lucruri, de care eu personal mă voi ocupa în Parlamentul European. Şi voi insista ca această zonă a noastră care face parte din graniţa de Est a UE, împreună cu Iaşi, Vaslui şi celelalte judeţe, să fie declarată o zonă prioritară pentru Europa, Comisia Europeană şi Parlamentul European. Asta deoarece ne dorim dezvoltarea acestei zone, pentru ca oamenii să rămână cu faţa spre Europa. Pentru că altfel există foarte uşor tentaţia să se întoarcă cu faţa spre Est, având în vedere tentaţiile şi bezelele care ni se transmit şi nouă şi acestei zone de la Moscova”, a afirmat Onofrei.

 

Onofrei susţine un program special pentru dezvoltarea localităţilor în care activităţile principale sunt agricultura şi silvicultura

Liderul PDL Suceava a spus că Regiunea de Nord – Est a României are nevoie de programe speciale de finanţare pentru a scăpa de statutul de cea mai săracă zonă a Europei. Onofrei a făcut referire în special la localităţile în care oamenii trăiesc exclusiv din agricultură şi silvicultură, afirmând că pentru aceştia există legislaţia europeană necesară dezvoltării, însă aceasta trebuie tradusă în română şi aplicată în ţară. „În Programul Agricol Comun sunt prevăzute aceste lucruri, şi anume ca zonele care trăiesc numai din agricultură să fie ajutate să trăiască pentru ca oamenii să nu plece din acele zone. Şi am văzut că doi parlamentari PSD vor să facă o lege pentru zonele care trăiesc din exploatarea lemnului.

Însă e nevoie de modificarea legislației europene pentru ca legea pe care domnii Donţu şi Bereanu vor să o facă să fie acceptată. Eu împreună cu Donţu şi Bereanu putem să facem această lege. Fără Parlamentul European nu se poate”, a explicat Orest Onofrei.

El a mai vorbit şi despre datoria şi obligația pe care le va avea în calitate de europarlamentar de a ajuta localităţile care au fost transformate de către PSD din comune în oraşe. Onofrei a arătat că în perioada 2000 – 2004, guvernarea PSD a făcut o mare nedreptate acestor comunităţi, care după ce au obţinut statutul de oraş nu au mai putut accesa fonduri europene pentru dezvoltare. „Vrem să reparăm ceea ce PSD a făcut. A fost o mare nedreptate făcută multor comunităţi, pe care le-au condamnat la izolare şi subdezvoltare transformându-le forțat în orașe. Pentru a remedia aceste probleme este nevoie de un program special din noul exercițiu bugetar al UE. Este nevoie de o axă specială pentru investiții în aceste comunități”, a explicat prim-vicepreședintele PDL Suceava.

Orest Onofrei a spus că votul la aceste alegeri este unul politic, însă „noi trebuie să votăm şi cu inima”. Onofrei a spus din nou că sucevenii au trecut prin experienţa de a vota oameni veniţi din alte zone ale ţării şi de care nu au mai auzit nimic.

„Cred că de data aceasta sucevenii au ocazia să  dea un vot pentru cineva care va ajunge în Parlamentul European şi căruia pot chiar să-i ceară socoteală. Avem toate motivele să credem că PDL la Suceava va lua un vot foarte bun, pentru că cerem votul de la oamenii care au mândrie locală şi pe care îi chemăm pe 25 mai alături de noi”, a încheiat Orest Onofrei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei îi îndeamnă pe suceveni să voteze cu PDL pentru a avea un europarlamentar care să reprezinte cu adevărat această zonă.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei îi îndeamnă pe suceveni să voteze cu PDL pentru a avea un europarlamentar care să reprezinte cu adevărat această zonă0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei