Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2014 - Anul XIX, nr. 116 (5625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Cristian Preda: Premierul PSD, Victor Ponta, a pierdut războiul cu şomajul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul Cristian Preda, care candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Mişcarea Populară, consideră că premierul PSD, Victor Ponta, a pierdut războiul cu şomajul. Preda a declarat, la Suceava, că Victor Ponta le-a promis românilor că noua guvernare va crea un milion de locuri de muncă, însă a reuşit să creeze mult mai puţine. „Rezumatul experienței mele din teren din această campanie electorală este că Victor Ponta a pierdut războiul cu şomajul, pentru că aceasta este filosofia socialistă peste tot. A preferat să introducă noi taxe şi impozite şi a preferat să birocratizeze suplimentar orice proces care viza activitatea unei companii”, a spus Cristian Preda.

El a mai adăugat că un exemplu în acest sens este şi majorarea accizei la carburanţi, măsură împotriva căreia PMP s-a opus categoric, după care Guvernul a creat un organism suplimentar pentru verificarea transportatorilor care vor să-şi recupereze o parte din sumele pe care le plătesc în plus. „Noi am încercat să blocăm introducerea accizei la benzină, Ponta a ţinut cu tot dinadinsul şi a mărit-o de la 1 aprilie 2014. Şi mai mult, imediat după ce a mărit-o s-a gândit să creeze şi un nou mecanism birocratic. Pentru că a spus că vor compensa o parte din cheltuielile suplimentare pentru o parte dintre cei care suferă de pe urma acestei măsuri. Şi cum? Au făcut o nouă structură birocratică pe care o vor pune să analizeze bonurile  de benzină. Asta e filosofia socialistă. Mai multe taxe şi impozite, mai multă birocraţie. Noi gândim altfel, pentru că vom diminua şomajul dacă încurajăm mediul privat să investească”, a explicat Cristian Preda. Europarlamentarul PMP a arătat că în programele acestui partid s-a insistat pe anumite domenii de activitate, în mod special pe susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii. „În general îmbrăţişăm doctrina PPE, care înseamnă taxe şi impozite cât mai mici, o filosofie fiscală modestă din perspectiva numărului şi a nivelului taxelor, o debirocratizare care să permită crearea de locuri de muncă”, a declarat Preda.

El a arătat că în Europa sunt 20 de milioane de IMM-uri, din care 700.000 în România, iar PMP şi PPE susţin încurajarea acestor firme prin procese de debirocratizare pentru a le ajuta ca fiecare să poată crea măcar un loc de muncă. „Dacă fiecare IMM din România ar crea un loc de muncă, dacă în primul rând ar fi încurajate prin debirocratizare, nivelul şomajului ar scădea în mod semnificativ”, a  subliniat Cristian Preda.

Pe de altă parte, europarlamentarul PMP i-a chemat pe români să vină în număr cât mai mare la vot,  „pentru a împiedica confiscarea politicii de către PSD”. Cristian Preda a susţinut că sunt organizaţii PSD din ţară care au primit sarcină să obţină 90% din voturi, astfel încât, la final, această formaţiune politică să aibă peste 50% din voturi la alegerile europarlamentare.

„Aşa cum am văzut că se desfăşoară lucrurile în teritoriu suntem îngrijoraţi. Sunt organizații PSD care au ţintă pentru mobilizare 90%, adică scoruri staliniste. Şi asta în condiţiile în care la nivel naţional PSD vrea să obţină peste 50% şi practic să încheie şi alegerile prezidenţiale. Astfel, alegerile europene au fost deturnate de la sensul lor şi au fost transformate într-un soi de precampanie sau tur zero pentru prezidenţiale”, a spus Preda. El a adăugat că Partidul Mişcarea Populară s-a mobilizat pentru a-i chema pe români la vot, astfel încât planul PSD să nu aibă reuşită. Cristian Preda a mai afirmat că PMP şi-a propus că obţină cel puţin 10% din voturi la alegerile europarlamentare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Preda: Premierul PSD, Victor Ponta, a pierdut războiul cu şomajul.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cristian Preda: Premierul PSD, Victor Ponta, a pierdut războiul cu şomajul3.052

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei