Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2014 - Anul XIX, nr. 34 (5543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Cristian Irimie acuză Guvernul că vrea să omoare spitalele mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lista diagnosticelor „de evitat la internare” stabilită de Ministerul Sănătăţii ca parte a reformei în acest domeniu este văzută de fostul secretar de stat Cristian Irimie, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, drept o modalitate de desfiinţare a spitalelor mici, care ar dispărea din lipsă de pacienţi. Doctorul Irimie a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că pe de o parte lista intervine în relaţia medic-pacient deoarece „medicul nu internează diagnostice, ci bolnavi” şi patologia unui caz este specifică fiecărui bolnav în parte, iar pe de altă parte ţine pacienţii departe de spitale. „Lista asta este făcută cu un scop foarte clar, să omoare spitalele mici, din lipsă de pacienţi. Pe această listă sunt foarte multe afecţiuni care, de regulă, se internează în spitalele mici”, a spus dr. Irimie.

Printre bolile „de evitat la internare” doctorul a amintit angina pectorală nespecificată, hipertensiunea sau coxartroza. „Epicondilita, care este o afecţiune a cotului, nu este pe listă, în schimb coxartroza trebuie evitată. Deci dacă vii în cârje doctorul trebuie să-ţi spună <Du-te acasă>, dacă te doare în cot - <Hai în spital>”, a spus medicul sucevean.

Acesta a mai precizat că, după 35 de ani de activitate, îi este teamă să trimită un pacient acasă pentru că experienţa i-a demonstrat că multe cazuri care la prima vedere par simple, în realitate sunt complicate.

Întrebat dacă, în opinia sa, vreun spital din judeţul Suceava ar risca închiderea, dr. Cristian Irimie a declarat că nu, deşi ar fi posibil punctual să dispară unele secţii, iar spitalul din Fălticeni este un caz particular.

Lista elaborată de Ministerul Sănătăţii cuprinde aproximativ 300 de diagnostice „de evitat la internare”, printre care pojarul şi râia, dar şi cancerul de piele sau fracturile multiple de coaste. „De evitat” nu înseamnă, totuşi, „exclus”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Irimie acuză Guvernul că vrea să omoare spitalele mici.
 Vizualizări articol: 1575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cristian Irimie acuză Guvernul că vrea să omoare spitalele mici5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei