Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 192 (5399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri susţinute

Deputatul Cezar Cioată luptă pentru obţinerea fondurilor necesare finalizării lucrărilor la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei a devenit un adevărat coşmar nu doar pentru elevii care trebuiau să urmeze cursurile în această unitate de învăţământ, ci şi pentru părinţi şi autorităţile locale. Demarate de mai bine de şase ani, lucrările au fost abandonate din 2010, iar de atunci pe şantier nu a mai mişcat nimic. Promisiuni pentru alocarea de fonduri au tot existat, mai ales în campania electorală de anul trecut, dar toate acestea s-au dovedit vorbe deşarte.

După ce a discutat cu mai mulţi părinţi, dar şi cu conducerea Primăriei Vatra Dornei, deputatul Partidului Conservator Cezar Cioată a decis să se implice cu toate forţele pentru ca lucrurile să se mişte, în sfârşit, în direcţia dorită.

„Am trimis adrese către Ministerul Educaţiei şi către Ministerul Finanţelor pentru a cere lămuriri despre această investiţie. Până acum nu am primit încă nici un răspuns, dar nu mă voi opri aici şi voi face tot ce ţine de mine pentru a vedea funcţională această şcoală de tradiţie din Vatra Dornei. Din punctul meu de vedere este ruşinos ce se petrece, iar suma necesară pentru finalizarea lucrărilor, 25 de miliarde de lei vechi, nu reprezintă un capăt de ţară”, a arătat deputatul Cezar Cioată.

Potrivit parteneriatului încheiat între Primăria Vatra Dornei şi Ministerul Educaţiei în cursul anului 2004, s-a decis demolarea clădirii ridicate în secolul al XIX-lea, iar în locul acesteia urma să fie construită o şcoală nouă, cu 16 săli de curs şi cu toate funcţionalităţile.

Lucrările au demarat în martie 2007, iar suma totală estimată pentru ridicarea Şcolii Gimnaziale Nr. 4 era de 31,35 de miliarde de lei vechi, termenul de finalizare al investiţiei fiind 2011.

Până în decembrie 2010 s-au alocat 17,34 de miliarde de lei vechi, iar de atunci lucrările au fost sistate. Practic, acum ar mai fi nevoie de aproximativ 25 de miliarde de lei vechi pentru ca elevii să se poată întoarce în această şcoală, un adevărat simbol pentru municipiul Vatra Dornei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Cezar Cioată luptă pentru obţinerea fondurilor necesare finalizării lucrărilor la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Cezar Cioată luptă pentru obţinerea fondurilor necesare finalizării lucrărilor la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei