Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 174 (5381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Ardeleanu va face lobby în Parlament pentru o a doua regiune în Nord-Estul României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a anunţat că va continua să facă demersuri în Parlamentul României pentru înfiinţarea unei a doua regiuni în partea de Nord-Est a României. Afirmaţiile deputatului sucevean au fost făcute după ce, la mijlocul săptămânii trecute, partidele politice sucevene au anunţat că vor susţine un apel comun pentru ca în această parte a ţării să fie înfiinţate două regiuni şi nu una, aşa cum s-a stabilit prin actualul proiect de regionalizare a României.

„Mă consider parte a Comitetului de inițiativă și ca urmare a demersurilor pe care le-am întreprins deja, alături de colegii mei. Am așteptat această întâlnire, care s-a transformat, prin voință politică și solidaritate regională, într-una istorică, fiind, după cum a spus chiar unul dintre participanți, colonelul Zaharie Cojocar, <cel mai important moment postbelic pentru regiunea noastră>. În toată această perioadă, din noiembrie 2012, când s-a lansat proiectul <Suceava-capitală de regiune>, am pregătit terenul dezbaterilor finale, sub o formă sau alta, toți cei care am fost prezenți la întâlnirea de joi, 25 iulie 2013”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a reamintit că în cele şapte declarații politice pe care le-a rostit de la tribuna Camerei Deputaților a adus în atenția Parlamentului voința sucevenilor, exprimată cu diferite prilejuri, cu privire la înfiinţarea unei regiuni care să aibă capitala la Suceava.

Deputatul PDL de Suceava a arătat că din punct de vedere economic, modelul unei regiuni supradimensionate cu şase județe s-a dovedit neproductiv deoarece Regiunea de Nord-Est a fost și a rămas cea mai săracă zonă, cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor, și pe locul treiîn Uniunea Europeană, în același „clasament al sărăciei”, după alte două regiuni din Bulgaria.

Ardeleanu a arătat că din punct de vedere istoric, argumentul cel mai puternic ar fi că „Bucovina există de mult în conştiinţa Europei. Cea mai puternică motivaţie a acestui proiect se poate restrânge într-o formulă simplă: <Să scăpăm de sărăcie!>. Şi m-am bucurat să regăsesc în textul apelului o serie de argumente pe care le-am susținut în dezbaterile publice la care am participat, în declarațiile de la tribuna Parlamentului”, a mai spus Sanda-Maria Ardeleanu.

Pe de altă parte, deputatul PDL a arătat că Universitatea “Ștefan cel Mare”din este “o instituție-far” în această susținere a apelului, instituţia de învăţământ superior suceveană confirmând legătura dintre județele Suceava, Botoșani, Neamț şi Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardeleanu va face lobby în Parlament pentru o a doua regiune în Nord-Estul României.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ardeleanu va face lobby în Parlament pentru o a doua regiune în Nord-Estul României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei