Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 nov 2011 - Anul XVI, nr. 262 (4860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Luhan vrea diminuarea cu 75% a tarifelor pentru transferul de date în roaming în ţările UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan, membru în Comisia pentru Justiţie şi Afaceri Interne din Parlamentul European, a solicitat Comisiei Europene reducerea cu cel puţin 75% a plafonului maximal pentru tariful de transfer de date în roaming.

Luhan a precizat că va face această solicitare în contextul organizării la Bruxelles a primului Hackathon din cadrul instituţiilor europene. El a arătat că evenimentul se va derula în perioada 8-9 noiembrie şi va reuni reprezentanţi Google, Skype şi sute de tineri specialişti IT din 13 state membre UE, Canada, SUA, în încercarea de identificare a soluţiilor pentru îmbunătăţirea serviciilor de internet pe mobil.

„Solicitarea scrisă a fost deja transmisă Comisiei Europene. Am propus ca pragul tarifelor practicate pentru transferul de date să fie scăzut, treptat, la sub 1 euro/MB, în cursul anului viitor, iar din 2015,  să  nu depăşească 50 eurocenţi/MB”, a declarat europarlamentarul PD-L.

Petru Luhan a spus că actualul prag de 4 euro/MB este mult prea ridicat, în comparaţie cu nevoile tehnologice ale utilizatorilor de platforme mobile.

„Consider că o astfel de măsură ar pune capăt facturilor exagerate pentru transferul de date în regim de roaming. De altfel, politica UE urmăreşte să elimine diferenţele uriaşe dintre tarifele practicate pentru operaţiunile mobile naţionale şi cele în regim de roaming”, a mai precizat Luhan.

El a mai explicat că o decizie în acest sens a fost luată de Comisia Europeană în 2009, pentru serviciile de voce, tarifele fiind atunci diminuate cu 75% la nivelul ţărilor Uniunii Europene.

„Consider că decizia din 2009 trebuie urmată de aceeaşi abordare şi în cazul transferului de date pe mobil. O decizie favorabilă a Comisiei pe această propunere dovedeşte încă odată consecvenţa politicilor europene”, a declarat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan vrea diminuarea cu 75% a tarifelor pentru transferul de date în roaming în ţările UE.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 8 voturi
Luhan vrea diminuarea cu 75% a tarifelor pentru transferul de date în roaming în ţările UE1.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aburitorul de/din Suceava! trimis de
( 5 nov 2011, 11:10:54
Hotararea este deja luata (cei drept nu redus la 75%) si nu la initiativa domnului Luhan de Suceava, ci a dnei Neelie Kroes, comisarul european pt agenda digitala a UE. Si hotararea a fost luata pt a promova noii operatori de telefonie mobila!
1.1  RE: Aburitorul de/din Suceava! trimis de
( 5 nov 2011, 22:20:58
in loc de articole cu luhan, mai bine ati baga articole cu medicina naturista, integrame sau ceva de genul asta. articolele cu domnul europarlamentar sunt chiar foarte citite, 125 de vizualizari in 11 ore. imi pare rau ca sistemul de notare a articolului nu-mi permite sa dau de vreo 50 de ori nota 1

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei