Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2010 - Anul XV, nr. 109 (4400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întâlnire

Luhan organizează la Senat o dezbatere legată de perspectiva finanţărilor comunitare după anul 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan va organiza în Senatul României o masă rotundă care va avea ca temă perspectiva finanţărilor comunitare după anul 2013. Luhan a precizat că la discuţii vor fi invitaţi parlamentari români, autorităţi publice centrale şi locale, precum şi reprezentanţi ai mediului privat. El a arătat că unul dintre subiectele supuse discuţiei va fi legat de investiţiile în infrastructură şi perspectivele finanţării acestora după anul 2013. Europarlamentarul PD-L a arătat că recent a adresat o întrebare scrisă Comisiei Europene pentru a afla în ce măsură, în cadrul Strategiei Uniunii Europene 2020, vor fi susţinute investiţiile în dezvoltarea infrastructurii de transport, sociale, educaţionale şi în domeniul sănătăţii.

„Desigur că sunt în dezbatere multe documente care privesc viitorul Uniunii Europene sau al unor politici sectoriale, însă am considerat că este important pentru noi, românii, să ştim ce se va întâmpla cu investiţiile în infrastructură după 2013. Din acest motiv am dorit să obţin cât mai multe detalii concrete despre modul în care Comisia Europeană propune îndeplinirea obiectivelor UE 2020, strategia care va sta la baza construcţiei europene în următorii zece ani”, a declarat Luhan.

El a adăugat că în răspunsul primit de la Comisia Europeană se arată că la nivel european există mai multe iniţiative, printre care o „Platformă europeană de combatere a sărăciei”, pentru a asigura coeziunea socială şi teritorială, astfel încât avantajele creşterii şi creării de locuri de muncă să fie accesibile pe scară largă, „Tineretul în mişcare”, care face apel la statele membre să asigure investiţii eficiente, la toate nivelurile sistemului educaţional şi, nu în ultimul rând, „O Europă eficientă din punct de vedere al utilizării resurselor” care va prezenta propuneri de modernizare a sectorului transporturilor.

„Un aspect important îl reprezintă măsura în care se vor accepta proiectele ce prevăd investiţii în infrastructură, având în vedere că nu va mai exista obiectivul convergenţă economică şi socială. Dezvoltarea economică aşa cum se înţelege din documentul Comisiei Europene se poate realiza prin proiecte diferite. Aş vrea să menţionez că şi autorităţile locale îşi manifestă îngrijorarea faţă de faptul că în Strategia UE 2020 abordarea teritorială nu se regăseşte, dând impresia că va urmări doar o abordare sectorială. Eu susţin că nu vom putea obţine creşterea competitivităţii economice a UE fără coeziune economică, socială şi teritorială. Nu supun discuţiei obiectivele pentru perioada următoare, dar cred că drumul pe care îl vom alege pentru îndeplinirea lor este crucial pentru România”, a declarat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan organizează la Senat o dezbatere legată de perspectiva finanţărilor comunitare după anul 2013.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luhan organizează la Senat o dezbatere legată de perspectiva finanţărilor comunitare după anul 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ba baiatule trimis de
(12 mai 2010, 17:44:00
Cine e asta Luhan ?
administratorul judetului suceava cu un salar de 20.000ron pe luna de care nu stia don Fluturel cum sa scape cind a vazut ce capabil e?:)))
asta nici nu stie cite urechi are. Bravo romani sa votati la fel si peste 2 ani ca o sa o duceti tot asa de rau , pardon mai rau.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei