Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Fermierii care cultivă produse ecologice pot fi sprijiniţi de Parlamentul European

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Agricultorii suceveni care intenţionează să cultive produse ecologice vor putea beneficia de sprijinul Parlamentului European. Candidatul PD-L pentru un mandat în Parlamentul European Petru Luhan a declarat că forul legislativ european intenţionează ca, în viitor, să crească producţia de alimente ecologice.

„Fermierii români, şi deci şi cei suceveni, sunt direct interesaţi de dezvoltarea agriculturii ecologice, deoarece ţara noastră are multe zone şi mai ales ferme individuale, necontaminate cu produse chimice, radiaţii, organisme modificate genetic şi se deschid în felul acesta noi porţi pentru exportul produselor provenite din agricultura ecologică”, a explicat Petru Luhan.

El a mai spus că, pe viitor, Parlamentul  European vrea să reducă şi procentul în care un aliment contaminat cu organisme modificate genetic poate să fie declarat „ecologic”, de la 0,9%, cât este în prezent, la 0,1%.

“Noul Tratat de la Lisabona măreşte puterile Parlamentului European în deciziile luate în domeniul agriculturii, astfel că toţi agricultorii români ar trebui să fie interesaţi de cine îi va reprezenta la nivel european. Agricultorii din zona Moldovei vor avea în mine un sprijin. Dezvoltarea agriculturii trebuie să fie un obiectiv principal pentru ţara noastră în următorii ani”, a mai spus Petru Luhan.

“Noul Tratat de la Lisabona măreşte puterile Parlamentului European în deciziile luate în domeniul agriculturii, astfel că toţi agricultorii români ar trebui să fie interesaţi de cine îi va reprezenta la nivel european. Agricultorii din zona Moldovei vor avea în mine un sprijin. Dezvoltarea agriculturii trebuie să fie un obiectiv principal pentru ţara noastră în următorii ani. Şi sper ca românii şi mai ales sucevenii, să fie prezenţi în număr cât mai mare la alegerile europene din 7 iunie”, a mai spus Petru Luhan.

 

PE vrea să diminueze utilizarea pesticidelor în agricultură

El a precizat că a analizat în mod amănunţit problematica agriculturii de la nivelul Parlamentului European, arătând că pentru legislativul european hrana sănătoasă pentru cetăţenii Uniunii Europene este o preocupare majoră. De asemenea, candidatul PD-L a arătat că în luna ianuarie 2009, Parlamentul European a solicitat ca pesticidele care sunt toxice pentru oameni să nu mai fie folosite în apropierea zonelor rezidenţiale şi să se renunţe la împrăştierea lor din avioane în aceste zone. Mai mult, Luhan a precizat că membrii Parlamentului European au în plan şi reducerea pesticidelor utilizate în agricultură şi interzicerea pe viitor a chimicalelor în alimente.

„De asemenea, actuala legislatură a votat împotriva utilizării animalelor clonate pentru hrană, deoarece acestea au vieţi mult mai scurte decât animalele născute natural, deci sunt mai susceptibile la diferite boli. Vara trecută europarlamentarii au decis prin vot ca toate alimentele vândute pe teritoriul UE, care conţin faimoşii aditivi cu E-uri, să aibă clar scris pe etichetă nu doar numărul aditivului respectiv, ci explicaţii de genul \'poate avea efecte adverse pentru copii\'”, a mai declarat democrat liberalul Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii care cultivă produse ecologice pot fi sprijiniţi de Parlamentul European.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii care cultivă produse ecologice pot fi sprijiniţi de Parlamentul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei