Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delimitare

Onofrei: PD-L nu împarte cu PSD şi „casa, curtea şi nevasta”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat-liberalii încearcă să se distanţeze de PSD, în perspectiva evenimentelor electorale din acest an. PD-L se află la guvernare cu PSD, dar acest lucru nu înseamnă că împarte totul cu PSD, a punctat, ieri, într-o conferinţă de presă, senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei. Acesta a afirmat că guvernarea împreună înseamnă doar un parteneriat şi nu o alianţă, un parteneriat în care cele două partide au şi obiective diferite şi sunt în competiţie în continuare.

„Sigur că problema care se pune este dacă şi cum anume membrii partidului respectiv vor înţelege să facă distincţie între un parteneriat pentru guvernare şi competiţia electorală. Suntem ca doi gospodari care au pus în doi să are, dar PD-L are calul din brazdă, pentru că, având premier, şi eventualul deficit de imagine şi realizările cad în primul rând în sarcina PD-L. De aceea noi suntem extrem de atenţi şi preocupaţi ca această guvernare să funcţioneze. Pe de altă parte, noi înţelegem că suntem în parteneriat să guvernăm cu PSD, însă fără ca gospodarii să-şi împartă şi curtea, casa şi nevasta. Acestea sunt lucruri care ţin de fiecare partid şi le vor gestiona în felul în care doresc să o facă”, a arătat senatorul sucevean.

El consideră că în această perspectivă este treaba comitetului de coordonare a parteneriatului la nivel local să prevină şi să aplaneze eventualele conflicte care provin din neînţelegerea funcţionării în coaliţie.

Pentru Onofrei, cel mai important semnal pe care trebuie să-l transmită coaliţia populaţiei este acela că justiţia este independentă, apreciind că „nu este corect să dăm un semnal de amnistie generală”.

 

Parlamentarii PD-L şi PSD de Suceava vor colabora, chiar dacă parteneriatul nu va dura patru ani

Orest Onofrei spune că membrii PSD şi PD-L care au probleme cu justiţia trebuie să şi le rezolve singuri şi să nu transfere acest lucru pe seama guvernării.

„Nu cred că noi, având o super-coaliţie în care aparent aproape toată lumea este la putere, trebuie să dăm semnalul că anumite probleme de justiţie sunt puse în paranteză pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă. Unul din examenele coaliţiei va fi dacă se va putea păstra şi garanta independenţa justiţiei”, a spus Onofrei.

Pe de altă parte, el şi-a invitat toţi colegii parlamentari de Suceava să aducă amendamente pentru majorarea bugetului alocat judeţului Suceava deoarece, deşi ca populaţie, suprafaţă, reţeaua de drumuri judeţene şi naţionale şi număr de persoane în asistenţă socială şi persoane cu dizabilităţi judeţul nostru este pe locul trei la nivel naţional, la alocarea fondurilor a fost împins pe locurile 6-7 şi că sunt capitole, precum cel al reabilitării drumurilor judeţene, unde se află abia pe locul 13.

În acest context, Orest Onofrei i-a atras atenţia deputatului PSD Eugen Bejinariu să nu-i mai dea teme preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, ci să aducă amendamente la Legea bugetului pentru alocare de fonduri judeţului Suceava.

„Suntem la guvernare şi noi şi PSD şi îl sfătuiesc pe domnul Bejinariu colegial şi prieteneşte să se comporte ca un parlamentar care e la guvernare, nu în opoziţie, care face observaţie şi dă teme. Trebuie să-ţi asumi aceste teme”, a declarat Onofrei.

Acesta a mai ţinut să precizeze că, şi dacă Parteneriatul pentru România dintre PD-L şi PSD nu va dura patru ani, parlamentarii de Suceava ai celor două partide s-au angajat să coopereze până la finalul mandatului pentru susţinerea obiectivelor la care s-au angajat pentru judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: PD-L nu împarte cu PSD şi „casa, curtea şi nevasta”.
 Vizualizări articol: 1162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Onofrei: PD-L nu împarte cu PSD şi „casa, curtea şi nevasta”1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Culmea tolerantei trimis de
( 9 feb 2009, 22:12:45
In schimb, imparte viceprimarii. Sa mai spuna cineva ca PD-L nu este tolerant cu minoritatile sexuale!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei