Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Dediţă a găsit soluţia pentru creşterea bugetelor comunităţilor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor în colegiul Fălticeni, omul de afaceri Vasile Dediţă, a anunţat ieri că va propune modificarea Codului Fiscal în sensul ca firmele care îşi desfăşoară activitatea prin puncte de lucru la nivel local să plătească taxele şi impozitele la primăriile localităţilor respective şi nu la primăria unde îşi au sediul central, aşa cum se întâmplă în prezent.

Dediţă a explicat că propunerea sa este corectă şi echitabilă atâta vreme cât societăţile folosesc infrastructura şi mâna de lucru locală. În plus, a arătat candidatul democrat liberal, vin bani suplimentari la bugetele locale care pot fi folosiţi pentru dezvoltarea comunităţilor.  

„În prezent taxele şi impozitele se plătesc la sediul central al societăţilor şi nu este corect. Sunt foarte multe societăţi din alte judeţe care îşi desfăşoară activitatea prin puncte de lucru în diferite localităţi de pe raza judeţului Suceava, foarte multe în mediul rural şi prin această măsură aducem venituri care pot susţine dezvoltarea rurală”, a precizat Dediţă.

El a mai arătat că o sursă de venituri pentru bugetele locale ar putea-o reprezenta şi exploatarea resurselor minerale de pe raza comunelor, precum balastul.

„Pe toată Valea Moldovei sunt o grămadă de exploatări, balastiere care pentru comunităţi, pentru consiliile locale nu aduc nici un venit. Veniturile se duc în altă parte. Dimpotrivă, localităţile, ca să poată să-şi balasteze un drum, plătesc la cei are exploatează balastierele. E normal să intervenim legislativ şi să aducem venituri şi din aceste resurse la comunităţile locale. Acum veniturile merg la Apele Române, iar comunitatea răspunde de îndiguiri, regularizări şi mi se pare normal să beneficieze măcar de o parte din venituri”, a spus Dediţă.

El a mai ţinut să sublinieze faptul că propunerile sale de a atrage mai mulţi bani la bugetele locale se înscriu în programul PD-L privind dezvoltarea rurală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dediţă a găsit soluţia pentru creşterea bugetelor comunităţilor locale.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dediţă a găsit soluţia pentru creşterea bugetelor comunităţilor locale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei