Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olărean sau Frunză

Primarul de Rădăuţi va fi decis pe 15 iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

204 voturi îi despart pe primii doi clasaţi în lupta pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean şi Mihai Frunză, după exerciţiul electoral de duminică.

Mai precis Olărean a primit votul a 4142 de rădăuţeni (37,54%), pe când primarul în exerciţiu, Mihai Frunză, a fost votat de către 3938 de localnici (35,69%) din cele 11034 de voturi validate.

Cât priveşte componenţa noului Consiliu Local, acesta şi-a schimbat total „culoarea”, cele 19 locuri fiind ocupate după următoarea formulă: PDL – 9 (38,99%), PSD – 7 (30,94%), PNŢCD – 2 (7,76%) şi PNL – 1 (5,67%), cu menţiunea că PNŢCD reintră în forţă în deliberativul local după ce reprezentanţii PRM şi PC nu se mai regăsesc în noua formulă.

Pentru şefia Consiliului Judeţean Suceava rădăuţenii au optat în proporţie de 55,05% (6003 voturi) pentru Gheorghe Flutur – PDL, aproape de două ori mai mult decât pentru următorul clasat, preşedintele în exerciţiu Gavril Mîrza – PSD, care a primit 3037 de voturi (27,85%).

Aceeaşi situaţie se regăseşte în opţiunile pentru Consiliul Judeţean, unde PD-L a primit 5344 de voturi (49,96%), faţă de 2916 voturi (27,26%) pentru PSD, poziţia a treia fiind ocupată de PNL cu 556 de voturi (5,20%).

 

PNŢCD revine în deliberativul rădăuţean după o absenţă de patru ani

Dacă noua componenţă a Consiliului Local era în mare parte previzibilă, „surpriza” alegerilor de duminică o constituie scorul extrem de favorabil obţinut de către candidatul PNŢCD, Mircea Irimescu, cel care a ocupat locul al treilea cu 1638 de voturi (14,85%) în „lupta” pentru fotoliul de primar, cât şi rolul acestuia de „locomotivă”, care a readus reprezentanţii PNŢCD în deliberativul rădăuţean după o absenţă de patru ani.

În aceste condiţii, rădăuţenii vor decide peste mai puţin de două săptămâni cine va conduce primăria locală în mandatul 2008-2012, deputatul PDL Aurel Olărean sau primarul în exerciţiu Mihai Frunză-PSD, nefiind excluse nici un fel de alianţe care ar putea înclina „balanţa” de o parte sau cealaltă, alianţe ce vor ţine cont de alegerea viitorului viceprimar şi nu în ultimul rând de noul lider al Consiliului Judeţean.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Rădăuţi va fi decis pe 15 iunie.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primarul de Rădăuţi va fi decis pe 15 iunie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alegeri la Radauti! trimis de
( 3 iun 2008, 09:15:36
Bravo Irimescu!
2.   Se apropie trimis de
( 3 iun 2008, 11:43:29
Primar de meserie ce faci?se apropie plecarea?trebuie sa pleci cum ai venit,sa ne lasi tot ce ai supt de la popor in acesti ani,trebuie sa lasi si maica la Radauti ca numai ea stie ce a suferit din partea ta.Fam.Boliacu nu aveti nici o presimtire?.
3.   Primar trimis de
( 3 iun 2008, 11:48:26
la radauti va iesi primar olarean ,vrem schimbarea
4.   Alegeri trimis de
( 3 iun 2008, 12:43:28
la radauti va fi o situatie similara alegerilor prezidentiale din 2000 cand la turul doi s-a ales intre un comunist si un labil psihic. va fi un vot negativ (votez sa nu iasa X)
5.   Pt portocalii trimis de
( 3 iun 2008, 14:15:46
rusine RADAUTENILOR care s-au lasat manipulati de catre margineanul asta analfabet .daca tot a-ty vrut schimbare de ce nu s-a votat cu IRIMESCU si s-a votat cu mosierul de olarean care pina nu mai de mult lua fetele cu japca pe drumul MARGINII impreuna cu niste ecscroci de talie europeana care se afla in pirnaie in germania acolo unde ar trebui sa fie si el,si care a inrobit jumatate din femeile din oras .gindityva daca astfel de primar meryta orasul nostru

6.   Schimbare trimis de
( 3 iun 2008, 14:33:58
Cine nu doreste o schimbare?! Si eu vreau. Vreau pentru ca m-am saturat de monopolizarea acestui oras de o mana de oameni paeveniti, de cei care abia aveau dupa ce bea apa iar acum te sfideaza , pentru ca s-au imbogatit pe seama saraciei oamenilor si acum iti rad in nas! M-am saturat sa vad ca orasul in care locuiesc are un inalt nivel de saracie , nu se creaza locuri de munca mai bine platite, nu se vrea sa se aduca investitori sa creasca nivelul de trai, este un oras corupt, nu poti rezolva nimic pe cale legala, trebuie sa dai mita peste tot chiar daca e dreptul tau, m-am saturat sa merg pe strazi distruse, chiar daca au mai asfaltat citeva , le-au facut prost, repede pentru a ne arunca praf in ochi cu ocazia alegerilor, m-am saturat de mizeria din oras, de uritenia parcurilor, de chiciul din vitrine , de lipsa de civilizatie din piete, de lipsa de respect care dainuie peste tot etc. Nu stiu daca Olarean va fi mai bun , dar poate va face mai mult pentru oameni si pt. oras.
7.   Pt regatanul trimis de
( 3 iun 2008, 16:09:15
nu ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala ,mai bine invata sa scri si sa vb romaneste si nu te mai baga tu paylandezule ca AICI E BUCOVINA nu paylandia

7.1  RE: Pt regatanul trimis de
( 3 iun 2008, 18:42:01
O remarca pertinenta.Asa se scrie-scrii.:)
8.   MESAJ trimis de
( 3 iun 2008, 22:50:25
Felicitari domnule IRIMESCU ! Avem in continuare incredere in dv si va rugam sa nu dati inapoi.
9.   Brava radauteni,aveti minte cat gaina! trimis de
( 4 iun 2008, 01:23:59
Aveti si minte si o sa aveti si un primar adevarat!jupan ca asta nu mai gasesc nici copiii copiilor vostri!sa va fie de bine si sa stati cu mana-ntinsa iar buzele sa vi se roada de zis budaproste si umeri sa va fie rosi de baierele traisti,ca asta meritati si o sa aveti cu acest element =olarean!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei