Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2008 - Anul XIII, nr. 54 (3735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mărţişoare muzicale oferite de PSD Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minunat şi emoţionant spectacol folcloric, intitulat „Mărţişoare muzicale” a fost oferit în dar rădăuţenilor de Organizaţia PSD din localitate şi de primarul Mihai Frunză la sfârşitul săptămânii trecute. Sala Casei de Cultură Rădăuţi, complet renovată, a răsunat de cântec popular autentic din cele mai frumoase zone ale ţării, Bucovina şi Maramureş, iar aplauzele au fost pe măsură.

Spectacolul a fost deschis printr-o suită de dansuri bucovinene, interpretate cu deosebită măiestrie de Ansamblul „Florile Bucovinei”.

Solistele Ionela Popescu Şerban şi Adriana Bucevschi, alături de Călin Brăteanu şi Elena Pădure au dat mărturie prin cântul lor despre bogăţia folclorului bucovinean. Epigramistul Emil Ianuş a colorat spectacolul cu câteva intervenţii umoristice. Maramureşenii au dat o replică interpreţilor din Bucovina, prin Ansamblul din Bogdan Vodă, care a venit la Rădăuţi însoţit de primarul acestei comune, Vasile Deac, zis „Moşu”. Acum în vârstă de 86 de ani, Moşu şi soaţa sa, „Moaşa”, au venit la Rădăuţi la invitaţia primarului Mihai Frunză şi a soţiei sale Silvia, naşii lor. Familia Frunză i-a năşit recent pe Moşu şi pe Moaşa cu prilejul împlinirii a 50 de ani de căsnicie. Iar Moşu, cu o vervă deosebită, a povestit rădăuţenilor cum s-a ţinut ani de zile de autorităţi până a reuşit să monteze la el în comună ansamblul statuar dedicat lui Bogdan Vodă.

Punctul culminant al spectacolului a fost dat de microrecitalul Sofiei Vicoveanca şi de cel al lui Gheorghe Turda. Cu lacrimi în ochi, sala s-a ridicat în picioare şi toată lumea a cântat, împreună cu Gheorghe Turda, „Noi suntem români”.

Deosebit de apreciată a fost prestaţia prezentatorului, Octavian Butuza, de la Axxa TV Baia Mare, care a creat mai multe momente speciale în spectacol. Surpriză a fost intervenţia telefonică a lui Adrian Păunescu, care a adresat alese urări rădăuţenilor, pe care-i cunoaşte de pe vremea Cenaclului „Flacăra”. Poetul a recitat pentru cei prezenţi poezia „Frunză din trunchiul Moldovei”.

Peste trei ore de spectacol de înaltă ţinută artistică, de emoţie veritabilă, un mărţişor deosebit oferit de Organizaţia PSD Rădăuţi şi de primarul Mihai Frunză.

Au onorat cu prezenţa acest eveniment deputatul Eugen Bejinariu, preşedintele CJ, Gavril Mîrza, Mihai Grozavu, consilieri locali, reprezentanţi mass media şi un numeros public.

După cum declara viceprimarul Ilie Sarcinschi, preşedintele organizaţiei locale a PSD, acest spectacol face parte dintr-o suită de manifestări cultural-artistice şi sportive pe care organizaţia intenţionează să le deruleze în acest an în Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărţişoare muzicale oferite de PSD Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Mărţişoare muzicale oferite de PSD Rădăuţi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De tot rasul trimis de
( 5 mar 2008, 12:41:52
va faceti de ras tov.FRUNZA ocupativa de oras ,de.muzica si ne arde noua acum.Destul cu prosteala ,ne-am trezit din somn dupa 22 ani,ajungggggeeee,,,,dute la pensie.
2.   Oo da trimis de
( 5 mar 2008, 18:39:52
a pus si el copii de la clubu copiilor sa danseze pt psd ... foarte fain ... doar el le da fonduri ... indata e gata si alianta voastra o sa trebuiasca sa fure mai mult si pt cei din pnl
3.   Reparati strazile trimis de
( 5 mar 2008, 19:14:30
Ar mai trebui reparate strazile prin oras. Si ar fi bine pana la alegeri...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de gogonele 6 porţii - 60 minute 600g roşii verzi (necoapte) 3 morcovi 2 cepe 50ml ulei 400g cartofi 1 l borş 1 leg. leuştean ± sare, piper Tăiaţi gogonelele în bucăţele şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în ulei.... Citeşte