Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2011 - Anul XVI, nr. 208 (4806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nivedita: „Kali”

„India nu poate acum să ofere femei extraordinare, trebuie să le împrumute de la alte naţiuni. Educaţia ta, sinceritatea, puritatea, iubirea imensă, hotărârea şi, mai presus de toate, sângele tău celtic te fac exact femeia potrivită”.

 

Discipola lui Vivekananda şi fiica întru lumină a Saradei Devi

Sunt cuvintele marelui yoghin Vivekananda care a chemat-o pe Margaret E. Noble să-i fie alături la construirea unei naţiuni. Era la sfârşitul secolului al XIX - lea, pe vremea dominaţiei engleze, când indienii îndurau opresiunea politică şi mari nedreptăţi sociale.

Irlandeza evlavioasă, cu studii strălucite în universităţile britanice, îşi găsise în spiritualitatea hindusă răspunsuri pentru întrebările sale ardente. Era deja discipola lui Vivekananda şi fiica întru lumină a Saradei Devi, soţia lui Ramakrishna.

 

Kali, unul din marile fluvii prin care Dumnezeu alege să curgă în lume

Primeşte numele de Nivedita - Cea devotată lui Dumnezeu. Se mută în India, munceşte neobosită pentru susţinerea acţiunilor de eliberare naţională şi pentru cultivarea păturilor sărace. Activează politic, deschide şcoli, scrie şi publică mai multe cărţi menite să arate Occidentului faţa miraculoasă a unei culturi străvechi.
Dar paginile acestea sunt mai mult decât un text cultural. Sunt respiraţia unei inimi care şi-a deschis larg braţele, pentru a îmbrăţişa sacrul dincolo de diferenţe. Sunt o declaraţie de iubire năvalnică, răscolitoare către Marea Mamă, cea pe care numai adevăratele fiice şi adevăraţii fii o recunosc în Kali, unul din marile fluvii prin care Dumnezeu alege să curgă în lume.

Sursa:www.cartespirituala.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nivedita: „Kali”.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nivedita: „Kali”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei