Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angela Gheorghiu înregistrează un nou single cu piesa lui Zsolt Kerestely "Copacul"

Soprana română Angela Gheorghiu înregistrează un nou single cu piesa "Copacul", semnată de compozitorul Zsolt Kerestely, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al artistei.

După colaborarea cu Holograf, pentru piesa "Nu mai e timp", Angela Gheorghiu revine în atenţia iubitorilor muzicii cu un nou single. De data aceasta, soprana a ales să interpreteze una dintre cele mai importante piese ale muzicii uşoare româneşti, "Copacul", semnată de compozitorul Zsolt Kerestely şi lansată de Aurelian Andreescu.

Înregistrarea melodiei a avut loc în studiourile Societăţii Române de Radiodifuziune, alături de Orchestra Naţională Radio, avându-l la pupitrul dirijoral pe Tiberiu Soare. La înregistrare, soprana l-a avut ca orchestrator chiar pe compozitorul piesei - Zsolt Kerestely, piesa fiind masterizată în celebrul studio Abbey Road din Londra.

Videoclipul acestei piese va fi lansat în curând, fiind realizat de Bobby Păunescu (regie) şi Viorel Sergovici (imagine).

În ultimii ani, Angela Gheorghiu a interpretat melodia "Copacul" pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii, inclusiv la O2 Arena din Londra.

Melodia "Copacul", interpretată de Angela Gheorghiu şi contratenorul Cezar Ouatu, a putut fi ascultată şi de publicul român pe 25 mai, în concertul de la Bucureşti al tenorului italian Andrea Bocelli. Tenorul a cântat pentru prima dată pentru români într-un concert foarte apreciat şi îndelung aplaudat, care a avut-o ca invitată de onoare pe soprana română Angela Gheorghiu, care i-a sedus cu vocea sa pe cei peste 20.000 de spectatori prezenţi la spectacol.

Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.

  De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele. Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii printre care "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de către Ministerul Francez al Culturii, respectiv de către autorităţile ţării sale natale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Gheorghiu înregistrează un nou single cu piesa lui Zsolt Kerestely "Copacul".
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angela Gheorghiu înregistrează un nou single cu piesa lui Zsolt Kerestely "Copacul"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei