Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elena Gheorghe s-a calificat în finala Eurovision

Elena Gheorghe, reprezentanta României la Eurovision, s-a calificat în finala concursului, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut marţi de semifinala care s-a desfăşurat la Olimpiysky Arena din Moscova.

Elena Gheorghe concurează la Eurovision cu piesa "The Balkan Girls", compusă de Laurenţiu Duţă.

Reprezentanta României a fost selectată în finala de sâmbătă în urma voturilor telefonice ale telespectatorilor din ţările participante - Muntenegru, Cehia, Belgia, Belarus, Suedia, Armenia, Andorra, Elveţia, Turcia, Israel, Bulgaria, Islanda, Macedonia, Finlanda, Portugalia, Malta, Bosnia - Herţegovina, la care s-au adăugat şi două ţări dintre cele cinci aflate direct în finală: Anglia şi Germania - acestora nefiindu-le însă permis să-şi voteze propriii concurenţi.

În urma acestei prime semifinale s-au mai calificat şi concurenţii din Turcia, Suedia, Israel, Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnia – Herţegovina, Armenia, Islanda.

Dan Manoliu, şeful delegaţiei române la Eurovision, a considerat această semifinală “cea mai grea dintre toate semifinalele Eurovision” la care România a participat până în prezent, deoarece marţi nu au drept de vot ţările care, de obicei, ne acordau voturi: Spania, Moldova, Grecia, Cipru.

Concursul Eurovision este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. De-a lungul timpului, concursul a suferit numeroase schimbări. Pe măsură ce tot mai multe ţări doreau să ia parte la competiţie, a fost necesară stabilirea unui sistem de selecţie. Mai multe variante au fost testate până s-a ajuns la o formă stabilă.

Pentru ediţia din acest an, organizatorii evenimentului au pregătit un spectacol grandios, menit să impresioneze publicul din întreaga lume, deoarece, în afară de ţările europene, concursul este difuzat şi în Australia, Asia, Africa de Sud şi America.

Biletele pentru cele peste 16.000 de locuri din sală s-au epuizat de mult, chiar dacă preţul unui tichet a depăşit 400 de euro pentru semifinale şi a ajuns până la 667 euro pentru finala de sâmbătă.

Prezentatorii semifinalei de marţi seară au fost Natalya Vodyanova, fotomodel renumit în întreaga lume, şi Andrei Malakhov, unul dintre cei mai de succes prezentatori tv din Rusia. În deschiderea spectacolului au cântat surorile Tolmechevy, gemenele care, în 2006, au câştigat concursul Eurovision Junior organizat de TVR la Bucureşti. După evoluţiile celor 18 concurenţi, perioada de votare a fost de numai 15 minute, timp în care publicul s-a delectat cu un mix de cântece şi dansuri populare ruseşti interpretate de grupul Alexandrovna, urmate de un scurt recital oferit de fetele de la TaTu.

Următoarea semifinală va avea loc joi seara, în aceasta urmând să concureze Croaţia, Irlanda, Letonia, Serbia, Polonia, Norvegia, Cipru, Slovacia, Danemarca, Slovenia, Ungaria, Azerbaijan, Grecia, Lituania, Moldova, Albania, Ucraina, Estonia şi Olanda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena Gheorghe s-a calificat în finala Eurovision.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elena Gheorghe s-a calificat în finala Eurovision5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei