Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2020 - Anul XXV, nr. 103 (7408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Măsurile de relaxare după starea de urgență, de pe 15 mai, nu se vor aplica pentru zona carantinată a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, luni, că nu va mai prelungi starea de urgenţă în România, însă a precizat că măsurile de relaxare care vor fi luate începând cu data de 15 mai nu se vor aplica în localitățile carantinate. În acest moment, în judeţ sunt instituite măsuri de carantină în municipiul Suceava, precum și în opt localități învecinate, Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei. „Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă. Din 15 mai, pentru a ţine epidemia sub control vom intra într-o aşa-numită stare de alertă. Această stare este prevăzută de legislaţia specifică care clarifică cum se acţionează în situaţia unei epidemii. Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut şi suntem într-o normalitate. Din păcate epidemia nu a trecut”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a arătat că după 15 mai vor fi luate primele măsuri de relaxare, însă a subliniat faptul că „măsurile de mişcare mai liberă nu se aplică în localităţile cu carantină”. Astfel se face că dacă măsura de carantinare a municipiului Suceava și a celor opt localități învecinate va rămâne valabilă până pe data de 14 mai, noile măsuri de relaxare ar urma să se aplice doar în restul localităţilor din judeţul.

Pentru localităţile care nu se află în carantină, Klaus Iohannis a spus că după 15 mai „să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar: nu e bine să exagerăm. Nu e bine să exagerăm, iar deplasările să se facă atunci când sunt necesare. Dar nu mai trebuie să declarăm în prealabil unde mergem. Mulţi mă întreabă şi se întreabă ce se întâmplă mai departe. Aşa-numita relaxare se va face pas cu pas. Un astfel de pas fiind de regulă făcut la cam două săptămâni. Unele măsuri vor fi luate din 15 mai, următorul cadru de măsuri la începutul lui iunie şi aşa mai departe”.

El a explicat că din 15 mai vor fi redeschise saloanele de îngrijire personală, frizeriile, saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Klaus Iohannis a declarat că toate acestea vor fi redeschise în condiţii speciale de distanţare socială și de igienă.

După anunțarea acestor măsuri, preşedintele României a mai declarat că ”măsurile de mişcare mai liberă nu se aplică în localităţile în carantină. Această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experţi că pericolul este diminuat”.

Klaus Iohannis a detaliat şi ceea ce pot face cei care nu se află în localităţile carantinate. „Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise, atenție, individuale! Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber”, a mai declarat Klaus Iohannis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsurile de relaxare după starea de urgență, de pe 15 mai, nu se vor aplica pentru zona carantinată a Sucevei.
 Vizualizări articol: 4327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 6 voturi
Măsurile de relaxare după starea de urgență, de pe 15 mai, nu se vor aplica pentru zona carantinată a Sucevei3.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei