Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 168 (7169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Alături la greu

Pensionarul din Rădăuţi care riscă să moară în locuinţa socială oferită de primărie este sprijinit de Asociaţia „Rădăuţiul Civic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După materialul care a apărut săptămâna trecută în paginile cotidianului Monitorul de Suceava, reprezentanţii Primăriei Rădăuţi au trimis o echipă de muncitori pentru a cârpi ce se poate cârpi la locuinţa socială în care stă pensionarul Gheorghe Cîrdei, în vârstă de 68 de ani. Membrii Asociaţiei „Rădăuţiul Civic”, cei care au semnalat situaţia deplorabilă în care locuieşte Gheorghe Cîrdei, au mers la locul cu pricina şi spun că problemele sunt departe de a fi fost rezolvate, iar clădirea reprezintă în continuare un risc major la adresa celor care intră în ea, darămite a celor care mai şi locuiesc acolo.

Impresionaţi de chinurile prin care trece pensionarul, cei de la „Rădăuţiul Civic” au decis să-i ofere un ajutor. Luca Ciubotaru, membru fondator al asociaţiei, a precizat că timp de câteva luni el şi colegii săi vor suporta chiria pe care o plăteşte Gheorghe Cîrdei către Primăria Rădăuţi.

„Am văzut declaraţiile domnului primar Nistor Tatar, iar condiţiile <foarte bune> despre care vorbeşte sunt departe de a avea legătură cu realitatea. Fotografiile sunt concludente şi nu cred că necesită prea multe comentarii. Ştim că i s-a oferit o locuinţă în cursul anului 2016, dar oferta era inacceptabilă deoarece clădirea se afla într-o zonă aflată la periferia oraşului în care trăiesc tot felul de persoane cu un comportament dubios. Pentru că vrem să-l ajutăm pe acest om vom căuta să găsim şi un avocat care să-i reprezinte interesele. Din cele 387 de locuinţe sociale pe care Primăria Rădăuţi le are în proprietate credem că se putea găsi una decentă care să-i fie oferită”, a arătat Luca Ciubotaru.

 

Cu o pensie de 780 de lei, Gheorghe Cîrdei locuieşte într-o clădire care se poate dărâma în orice moment

Cazul lui Gheorghe Cîrdei, în vârstă de 68 de ani, pensionat pe caz de boală cu venituri lunare de 780 de lei, a fost prezentat săptămâna trecută. Bărbatul a locuit timp de 40 de ani în Rădăuți, pe strada Ion Creangă, nr. 13, în apropiere de strada Putnei. În cursul anului 2007 a fost evacuat din clădire după ce aceasta a fost retrocedată urmaşilor vechiului proprietar. Ca urmare, Primăria Rădăuţi i-a oferit la vremea respectivă un alt imobil social în care să locuiască, situat pe strada Piaţa Unirii, nr. 57. Chiar dacă este vorba de o locuinţă situată în zona centrală a municipiului Rădăuţi, aceasta este improprie pentru locuit deoarece se află într-o veche clădire evreiască, iar aceasta este în stare avansată de degradare, fără apă curentă, fără grup sanitar, canalizare şi fără racord la încălzirea oraşului.

„Mi s-a spus că această soluţie este una temporară, dar au trecut de atunci 12 ani şi eu locuiesc tot aici. Am trimis mai multe adrese şi petiţii la Primăria Rădăuţi, dar până acum a primit doar răspunsuri de genul <solicitările vor fi analizate cu prioritate> sau <având în vedere starea clădirii în care şi dumneavoastră locuiți, s-a stabilit, ca în ordinea stării de degradare a apartamentelor (din interior) să vă fie repartizate alte locuințe>”, a arătat Gheorghe Cîrdei.

Bărbatul este îngrijorat că îşi poate pierde viaţa în orice moment în clădirea care i-ar putea deveni sicriu deoarece ar putea să ajungă la pământ la un cutremur oricât de mic.

Din păcate, Gheorghe Cîrdei nu este singurul locatar al imobilului cu pricina. În aceeaşi clădire mai locuieşte o altă familie şi sunt sediile unor partide politice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarul din Rădăuţi care riscă să moară în locuinţa socială oferită de primărie este sprijinit de Asociaţia „Rădăuţiul Civic”.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarul din Rădăuţi care riscă să moară în locuinţa socială oferită de primărie este sprijinit de Asociaţia „Rădăuţiul Civic”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei