Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 113 (7114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întâlnire

Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a prezentat sucevenilor de vârsta a treia programul PSD privind calitatea vieţii pensionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a fost prezent, ieri, în judeţul Suceava pentru a se întâlni cu sucevenii de vârsta a treia. Ministrul Marius Budăi a fost prezent la întâlnire la invitaţia liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, şi a preşedintelui Organizaţiei de Pensionari, Mişu Gafencu. La întâlnirea care a avut loc la Frasin, ministrul Marius Budăi le-a prezentat celor peste 500 de participanţi stadiul îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare al PSD privind calitatea vieţii pensionarilor.

Marius Budăi a arătat că în ultimii doi ani guvernarea PSD a asigurat, conform promisiunilor făcute, o creştere substanţială a punctului de pensie, de la 816 lei în 2016, la 1.100 de lei în 2018 şi la 1.265 de lei în septembrie 2019, precum şi o creştere substanţială a pensiei minime garantate, la 640 de lei în prezent, până la 704 lei în septembrie 2019 şi până la 775 de lei în 2020. Ministrul Muncii a prezentat şi alte măsuri luate în favoarea celor de vârsta a treia, precum neimpozitarea pensiilor mici şi scutirea de la plata contribuţiei pentru asigurarea de sănătate, creşterea gradului de accesibilitate la medicamente compensate cu 90% prin mărirea plafonului de venituri de la 700 de lei la 990 de lei.

În cadrul discuţiilor, Marius Budăi a ţinut să pună capăt „speculaţiilor tendenţioase” promovate de reprezentanţii PNL şi USR în spaţiul public prin care aceştia încearcă să inducă ideea că această creştere a pensiilor nu este sustenabilă. „Dumnealui a demonstrat că acest lucru este posibil datorită măsurilor luate de Guvernul PSD: creşterea salariilor, creşterea record a numărului de salariaţi în ultimii doi ani (cu peste 230.000), scăderea record a şomajului (3,19%). Chiar şi fondul de pensii devine în 2019 excedentar. În acelaşi timp, domnul ministru i-a asigurat pe cei prezenţi că procesul de calculare a pensiilor aflat în derulare va determina o creştere a veniturilor pensionarilor în marea majoritate a cazurilor şi nici o pensie nu va fi diminuată”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

Prezent la întâlnire, liderul PSD Suceava le-a mulţumit celor prezenţi pentru implicarea permanentă în activitatea Partidului Social Democrat şi a afirmat că este onorat şi bucuros că PSD acordă o atenţie prioritară bunăstării persoanelor de vârsta a treia, cei care, „în definitiv, au contribuit esenţial la construirea României de azi şi mai ales au făcut posibilă, acum 30 de ani, instalarea democraţiei şi a liberei exprimări în România, iar acest fapt ar trebui să fie conştientizat în primul rând de generaţiile tinere care se bucură de toate libertăţile unui stat democratic”. Senatorul Ioan Stan consideră mai mult decât inacceptabile şi de netolerat afirmaţiile colportate pe reţelele de socializare prin care simpatizanţi ai USR-ului sau ai PNL-ului, cu un limbaj ireverenţios, neagă dreptul la exprimare politică a vârstnicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a prezentat sucevenilor de vârsta a treia programul PSD privind calitatea vieţii pensionarilor.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a prezentat sucevenilor de vârsta a treia programul PSD privind calitatea vieţii pensionarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei