Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 52 (7053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiție, sezonul IX

Ansamblul „Cervona Kalena” din Negostina s-a calificat în următoarea etapă a show-ului „Românii au talent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ansamblul „Cervona Kalena” din satul Negostina, comuna Bălcăuți, a trecut cu patru de „Da” în etapa următoare a supershow-ului „Românii au talent”, sezonul IX, de pe Pro TV, emisiune ce a fost difuzată vineri, 1 martie, de la ora 20:30. „Cervona Kalena” a prezentat la „Românii au talent” un dans specific ucrainean, care a fost apreciat la unison de juraţi și public.

Florin Călinescu a fost juratul care i-a întâmpinat pe micii artiști cu „Bună seara!” și care, încântat de evoluția celui mai mic dintre dansatori, Răzvan, elev în clasa zero, l-a întrebat de ce spun colegii că el este șeful..., copilul răspunzând: „Sincer, nu știu!”. Ansamblul „Cervona Kalena” a primit patru de „Da” din partea juraților: Andi Moisescu, Andra, Mihai Petre și Florin Călinescu, ceea ce înseamnă că merge în etapa următoare a concursului, unde se va bate pentru calificarea în semifinalele competiției. În anul 2014, Ansamblul „Cervona Kalena” din Negostina a ajuns până în  semifinala supershow-ului „Românii au talent” de pe Pro TV. Anul acesta, ei speră să treacă de semifinale, iar pentru asta se pregătesc intens.

 

Talent și multă muncă

Ansamblul „Cervona Kalena” din Negostina este coordonat de profesorul Iulian-Petru Chideşa (viceprimarul comunei Bălcăuți), coregraful grupului fiind Valentin Vlîgea. Tradus în limba română, ,,cervona kalena” înseamnă ,,călina roșie”, care este un simbol al Ucrainei (Negostina, situată la 45 de km de municipiul Suceava și la 8 km de granița cu Ucraina, are populație majoritară de etnie ucraineană), semnificând casa părintească și locurile natale. Într-un timp relativ scurt, artiştii din Negostina au reușit, prin talent și multă muncă, să desfășoare o bogată activitate artistică: spectacole organizate cu ocazia sărbătoririi zilelor diferitelor orașe și comune, concursuri, emisiuni filmate etc. Toate aceste rezultate se datorează copiilor, coregrafului, coordonatorului și părinților. Ansamblul „Cervona Kalena” din Negostinaeste susținut de Primăria Bălcăuți și de Uniunea Ucrainenilor din România. Formația este alcătuită din peste 30 de membri, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, toți fiind elevi ai Școlii Gimnaziale Negostina și ai Colegiului Tehnic ,,Lațcu Vodă” din Siret. Copiii nu au studii în domeniul muzicii sau al dansului. Pentru unii dintre ei este doar un hobby, iar alții doresc să facă studii în domeniu și să devină profesioniști. Prin activitatea desfăşurată, prin spectacole, emisiuni tv, Ansamblul ,,Cervona Kalena” promovează atât tradiţiile şi obiceiurile ucrainene, cât şi pe cele româneşti. De aceea, acest grup de dansatori merită toată susținerea noastră și le dorim mult succes în etapa următoare a competiției, unde au șanse mari să se califice din nou în semifinale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul „Cervona Kalena” din Negostina s-a calificat în următoarea etapă a show-ului „Românii au talent”.
 Vizualizări articol: 2452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ansamblul „Cervona Kalena” din Negostina s-a calificat în următoarea etapă a show-ului „Românii au talent”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei