Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 29 (7030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Dezastru

Cum se circulă la oraş, pe drumul judeţean Suceava – Liteni – Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul judeţean Suceava-Bosanci-Liteni-Dolhasca, unul dintre cele mai circulate din cele de acest rang din judeţul Suceava, întrece de la an la an cele mai sumbre previziuni ale oamenilor care sunt nevoiţi să circule pe el. După perioada de iarnă destul de grea, cu fenomene de îngheţ-dezgheţ repetate, drumul a ajuns într-o stare realmente dezastruoasă. Cel mai prost se circulă la Liteni şi Dolhasca, practic la oraş, pentru că cele două mari localităţi foste rurale sunt de ceva ani oraşe. Sunt zone unde drumul este impracticabil, groapă lângă groapă. Pe fondul încălzirii din ultimele zile, gropile s-au umplut cu apă, ceea ce face şi mai dificilă evitarea „craterelor”. Practic, şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre gropi, iar cei care pot evită drumul, chiar dacă sunt nevoiţi să ocolească şi zeci de kilometri.

Un localnic din Budeni - Dolhasca a făcut haz de necaz şi a ieşit cu undiţa la pescuit în drum. O glumă amară, care are tot rolul de a atrage atenţia autorităţilor asupra acestui drum.

Drumul judeţean este în administrarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean Suceava. În localităţi, de administrare se ocupă şi autorităţile locale, primăriile mai exact.

 

Reparaţii cu pavele, în gropile mari, la Liteni

I-am contactat pe primarii celor două oraşe, pentru a-i întreba care sunt planurile pentru repararea acestui drum judeţean şi ce vor încerca să facă în perioada următoare.

La Liteni, primarul Tomiţă Onisii a început de ieri lucrări de reparaţii, în regia proprie a primăriei.

„Am decis ca în această săptămână, cum s-a încălzit vremea, să intervenim cu pavele la gropile mari de pe raza localităţii. E cea mai bună soluţie din această perioadă, am încercat anul trecut cu mixtură asfaltică, dar este scumpă şi nici nu a ţinut”, a declarat primarul Tomiţă Onisii. El a arătat că anul trecut a făcut reparaţii la drum de trei ori. Chiar înainte de Crăciun au fost puse pavele în gropile care puneau cele mai mari probleme.

Sigur că această soluţie este una provizorie. Dacă reparaţiile cu pavele vor ţine măcar câteva luni, această intervenţie va fi considerată o reuşită.

 

Drumul este foarte uzat, astfel că reparaţiile au o eficienţă scăzută

Primarul din Dolhasca, Decebal Dumitru Isachi, a admis că situaţia este frustrantă, inclusiv pentru el, care foloseşte zilnic acest drum judeţean.

„În toamnă, drumul a intrat în stare bunicică aş zice, în sensul că porţiunile stricate erau reparate. Noi avem în administrare doar parte din drum, ce ţine de Dolhasca, însă acum efectiv nu avem ce face. Trebuie ţinut cont că suntem încă în iarnă. Ce pot să îi asigur pe oameni este că imediat ce vremea va permite vom face lucrări de reparaţii”, a declarat primarul. El a arătat că drumul este uzat fizic şi tehnic, astfel că şi lucrările de plombare au o eficienţă limitată.

Speranţa pentru ca oamenii din Dolhasca şi Liteni să circule pe un drum judeţean bun este legată de un proiect al cărui contract de finanţare este semnat de mai multă vreme, beneficiar fiind Consiliul Judeţean Iaşi. Este vorba de drumul Suceava-Iaşi, prin Dolhasca, însă nimeni nu ştie dacă la acest drum se va lucra vreun metru liniar în acest an. Totuşi, proiectul este într-o fază destul de avansată. Având în vedere că există acest proiect, nici nu se vor investi prea mulţi bani pentru lucrări de reparaţii de prea mare amploare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se circulă la oraş, pe drumul judeţean Suceava – Liteni – Dolhasca.
 Vizualizări articol: 4991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Cum se circulă la oraş, pe drumul judeţean Suceava – Liteni – Dolhasca1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptura Talianului E greu de spus dacă această rețetă foarte populară în ultimul timp este o redescoperire a unei rețete vechi sau o simplă adaptare a româncelor plecate la muncă în Italia la modul local de a găti. Certă este însă inspirația... Citeşte