marţi, 30 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 244 (6954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incorigibil

Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, din nou după gratii după ce a făcut un scandal monstru la spital la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul băut care a făcut scandal la Spitalul Municipal Rădăuţi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistraţii Judecătoriei Rădăuţi, pentru infracţiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. Măsura a fost luată în condiţiile în care Tiberius Gheorghe Vatamaniuc are o situaţie juridică foarte delicată. El a fost condamnat pentru tentativă de omor, după ce a tăiat cu sabia un tânăr într-o discotecă din Rădăuţi, și a fost eliberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de peste 700 de zile. Mai bine de doi ani de zile de detenţie așadar. Bărbatul era revenit acasă din penitenciar din luna mai 2017.

Incidentul de la Spitalul municipal Rădăuţi s-a petrecut sâmbătă după-amiază, la Compartimentul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Rădăuţi.

În jurul orei 17.40, poliţiştii rădăuţeni au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat băut face scandal în secţia de primiri urgenţe a spitalului. Bărbatul îi ameninţase şi îi înjurase pe cei care fac parte din personalul de pază a spitalului, precum şi pe pacienţii şi personalul medical al secţiei, tulburând ordinea şi liniştea publică, după care a plecat. Surse judiciare au precizat că bărbatul venise la spital pentru o problemă minoră și a devenit foarte nervos când a văzut pe holuri un poliţist pe care îl urăște. A fost momentul din care bărbatul din Suceviţa nu a mai putut fi stăpânit.

În urma audierii celor care au fost de faţă şi a verificărilor făcute în zonă, suspectul a fost localizat pe terasa unei benzinării din apropiere. El a fost identificat ca fiind Tiberius Gheorghe Vatamaniuc, în vârstă de de 39 de ani, din comuna Suceviţa, şi a fost dus la audieri la sediul poliţiei rădăuţene.

Cercetările au fost demarate pe numele acestuia în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În aceeaşi seară, pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, el fiind introdus în arestul IPJ Suceava. În urma audierii de către procurori a bărbatului de 39 de ani, aceştia au făcut propunerea cercetării lui în continuare în stare de arest preventiv. A doua zi, duminică, magistraţii Judecătoriei Rădăuţi au admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi și au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, el rămânând încarcerat în arestul IPJ Suceava. Măsura de arestare preventivă nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

 

Condamnat pentru tentativă de omor: a lovit cu sabia direct spre capul victimei.

Tiberius Gheorghe Vatamaniuc a fost condamnat pentru tentativă de omor la 7 ani și 6 luni de închisoare, sentinţa rămânând definitivă în martie 2013.

Vatamaniuc a fost condamnat iniţial la şase ani de închisoare de către Tribunalul Suceava, iar apoi, în apel, Curtea de Apel i-a mărit pedeapsa la zece ani de închisoare. Rădăuţeanul a atacat sentinţa și la a treia instanţă, cum avea dreptul pe atunci, iar pedeapsa finală a fost stabilită la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 12 spre 13 august 2011, în incinta Clubului River din Rădăuţi. Conform anchetei procurorilor, Vatamaniuc a încercat să-l lovească în cap cu o sabie, cu o lamă de 68 de cm lungime, pe un tânăr din Volovăţ, acesta din urmă scăpând după ce a reuşit să pareze cu mâna lovitura. El a fost tăiat adânc în zona cotului, iar pentru îngrijiri medicale a avut nevoie de o perioadă de 56-58 de zile.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, autorul a acţionat după un conflict spontan cu victima, pe fondul consumului de alcool. A intrat cu sabia în club şi s-a îndreptat spre victimă, lovind-o fără ezitare.

Ieşit din local, Vatamaniuc s-a urcat într-o maşină de teren (un Mitsubishi Pajero) şi a intrat cu autoturismul pe terasa localului, provocând pagube mari, dar şi foarte multă panică printre zecile de clienţi martori la nebunia din acea seară.

Pe lângă tentativă de omor el a fost judecat și pentru ultraj contra bunelor moravuri şi pentru port fără drept de armă albă. După atac, individul a fost o perioadă de timp fugar, judecătorii emiţând pe numele său un mandat de arestare în lipsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, din nou după gratii după ce a făcut un scandal monstru la spital la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 4135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, din nou după gratii după ce a făcut un scandal monstru la spital la Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei