Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mai 2017 - Anul XXII, nr. 97 (6513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ancheta continuă

Doi dintre autorii violului şi tâlhăriei comise în luna septembrie lângă Suceava, arestaţi preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul violului şi tâlhăriei petrecute în luna septembrie pe un câmp din apropiere de Suceava a continuat prin luarea unor măsuri noi în ceea ce-i priveşte pe trei dintre inculpaţii din acest dosar. După ce Ioan Gheorghe Cuţitariu, de 21 de ani, din comuna Șcheia, singurul aflat în libertate dintre cei patru suspecţi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la mijlocul lunii martie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava i-au trimis în faţa judecătorilor pe alţi doi tineri, Benone Rîpă, de 26 de ani, din comuna Șcheia, şi Marius Nicolae Darie, de 19 ani, din aceeaşi localitate, ambii aflaţi în detenţie în Penitenciarul din Botoşani  pentru alte tâlhării. Cei doi inculpaţi au primit mandate de arestare pentru 30 de zile pentru lipsire de libertate, viol şi tâlhărie calificată. În acelaşi timp, după ce pe numele lui Elvis Betean, de 30 de ani, din comuna Bălăceana, fusese emis un mandat de arest preventiv la mijlocul lunii martie, în timp ce acesta se afla în detenţie în Italia, autorităţile au demarat formalităţile de extrădare a acestuia, pentru a fi pus la dispoziţia organelor de cercetare din România.

 

Faptele extrem de grave petrecute în luna septembrie a anului trecut

Faptele s-au petrecut în noaptea de 18 spre 19 septembrie a anului trecut, pe un câmp din apropierea oraşului Suceava. Doi oameni, soţ şi soţie, aşteptau o maşină de ocazie în faţa Primăriei Mitocu Dragomirnei pentru a ajunge acasă, în comuna Ipoteşti. Lângă ei a oprit o maşină de culoare neagră, în care se aflau patru tineri, care i-au luat pe sus la propriu şi i-au urcat în maşină. Autoturismul a demarat spre Suceava, iar la intersecţia cu strada Grigore Alexandru Ghica şoferul a luat-o în direcţia Dărmăneşti. La un moment dat maşina a intrat pe un câmp, unde cei doi soţi au fost loviţi şi ameninţaţi cu un cuţit, fiind deposedaţi de cele două telefoane mobile şi de suma de 500 de lei. Oamenii au dat de frică tot ce aveau asupra lor, însă indivizii nu s-au mulţumit cu atât, femeia fiind violată pe rând de toţi cei patru, sub ochii soţului ei.

 

Plângerea celor doi soţi a fost făcută cu întârziere, ancheta decurgând anevoios

Ancheta poliţiei a fost destul de complicată şi a decurs greu. O primă cauză s-ar datora reclamării faptei de către cei doi soţi cu o zi întârziere. Cei doi nu au putut oferi anchetatorilor decât foarte puţine indicii şi detalii despre autori, singurul lucru cert fiind faptul că cei patru erau de etnie romă. Plecând de la un cerc de suspecţi cu un mod de operare asemănător cu al celor patru indivizi, judiciariştii au adunat date şi probe pe parcursul câtorva luni de zile.

 

Trei dintre autori erau în arest, tot pentru fapte cu violenţă

Întregul probatoriu a fost adunat în aproape 6 luni de muncă din partea poliţiştilor judiciarişti, care în acest timp au strâns probe suficiente pentru a-i încrimina pe cei patru indivizi. Singurul dintre cei patru aflat în libertate, Ioan Gheorghe Cuţitariu, de 21 de ani, din Șcheia, a fost reţinut la data de 14 martie 2017, iar la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, el a fost arestat pentru 30 de zile, pentru comiterea a două infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi tâlhărie calificată. La acea oră, ceilalţi trei autori identificaţi se aflau după gratii, pentru comiterea altor fapte cu violenţă: Elvis Betean era arestat în penitenciarul din localitatea Acringento din Italia, pentru o faptă comisă pe teritoriul statului italian, iar Benone Rîpă şi Marius Nicolae Darie se aflau în Penitenciarul Botoşani, pentru comiterea unor fapte de tâlhărie calificată.

 

Mandate noi de arest preventiv pentru doi autori şi formalităţi de extrădare pentru al treilea

În urma continuării cercetărilor pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate, viol şi tâlhărie calificată, Benone Rîpă şi Marius Nicolae Darie au fost prezentaţi la data de 28 aprilie în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care au emis o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În urma deliberării, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 zile. În acelaşi timp, Elvis Betean, care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în lipsă la data de 14 martie în aceeaşi cauză penală şi care în prezent se află încarcerat într-un penitenciar din localitatea Acringento din Italia, va fi extrădat în România pentru a fi pus la dispoziţia organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor şi judecării acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi dintre autorii violului şi tâlhăriei comise în luna septembrie lângă Suceava, arestaţi preventiv.
 Vizualizări articol: 4979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi dintre autorii violului şi tâlhăriei comise în luna septembrie lângă Suceava, arestaţi preventiv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei