Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2017 - Anul XXII, nr. 89 (6505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Zăpadă în mijlocul primăverii

Iarnă în toată regula pe şoselele din judeţ, la final de aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Traficul rutier de pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, a fost un coşmar la primele ore ale dimineţii de ieri, problemele apărând imediat după ieşirea din municipiul Suceava şi atingând apogeul în zona Ilişeşti-Păltinoasa. Aici, vehicule grele, dar şi autoturisme au patinat şi nu au mai putut înainta. La un moment dat au fost trei zone distincte în care erau blocaje. Asta în principal pentru că destul de mulţi şoferi şi-au schimbat deja cauciucurile de la autovehicule, fiind convinşi că iarna nu se mai poate întoarce. Nici lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava nu au intervenit eficient de la prima oră, şoferii reclamând că utilajele au apărut târziu la deszăpezit.

 

Toate maşinile care circulau de la Suceava spre Gura Humorului, verificate la un filtru rutier

Șoferii aflaţi în trafic ne-au relatat că s-a circulat în condiţii grele, de iarnă, de la Stroieşti şi până la Păltinoasa. Pentru a preîntâmpina blocaje majore, Poliţia Rutieră a instaurat un filtru rutier imediat după ieşirea din municipiul Suceava, la Trei Movile. Doi poliţişti rutieri au oprit toate maşinile care circulau dinspre Suceava spre Gura Humorului. Vehiculele grele au fost trase toate pe dreapta pentru verificarea stării cauciucurilor, în timp ce la autoturisme agenţii au verificat dacă sunt dotate cu anvelope de iarnă. Maşinile cu cauciucuri de vară au fost întoarse din drum, spre Suceava. Cei mai mulţi dintre şoferii care conduceau maşini cu cauciucuri de vară abia şi le schimbaseră de câteva zile. Aceştia erau convinşi că nu mai au nevoie de ele spre final de aprilie, însă s-au înşelat. Șoferilor li s-a recomandat fie să mai aştepte îmbunătăţirea vremii, fie să se deplaseze pe ruta alternativă spre Moara. Recomandarea principală, mai ales pentru cei care aveau de circulat pe distanţe mari, era să-şi monteze din nou cauciucurile de iarnă. Asta în condiţiile în care episodul de iarnă ar urma să continue şi astăzi.

Trafic în condiţii veritabile de iarnă, cu blocaje  temporare de circulaţie, s-a înregistrat şi la ieşirea din Vama spre Câmpulung Moldovenesc. Peisajul a fost la prima oră a dimineţii unul realmente hibernal, după cum se vede şi în fotografia surprinsă de un participant la trafic.

 

Drumul Naţional 17A între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei a fost închis timp de o oră

Singurul drum naţional care a fost închis ieri din cauza ninsorilor abundente a fost DN 17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, prin pasul Palma. Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că în cursul zilei de ieri, pe mai multe drumuri din judeţ s-a circulat cu dificultate, în condiţii de iarnă, din cauza precipitaţiilor sub formă de ninsoare. Mirela Adomnicăi a spus că pe tronsonul DN 17A dintre Suceviţa şi Vatra Moldoviţei circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată încă de la ora 8:30 a zilei de ieri. Ulterior, de la ora 10:30 s-a luat decizia închiderii totale a circulaţiei pe acest tronson, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. Tronsonul de DN 17A dintre cele două localităţi a fost închis doar o oră, începând cu 11:30 reluându-se circulaţia maşinilor mici, fiind păstrate restricţiile pentru autovehiculele de mare tonaj. Prefectul a mai precizat că în cursul zilei de ieri s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant pe toate porţiunile de drumuri naţionale şi judeţene afectate de ninsori.

 

Aproape 200 de poliţişti au acţionat în trafic

Peste 190 de poliţişti rutieri şi de ordine publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră au acţionat ieri şi în noaptea de miercuri spre joi cu 96 de mijloace auto pe drumurile publice din judeţul Suceava.  Ei au desfăşurat activităţi de patrulare şi monitorizare a traficului rutier, în vederea prevenirii accidentelor şi a blocajelor în trafic.

Poliţiştii au acţionat în 13 zone identificate ca fiind predispuse la înzăpezire. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iarnă în toată regula pe şoselele din judeţ, la final de aprilie.
 Vizualizări articol: 3362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Iarnă în toată regula pe şoselele din judeţ, la final de aprilie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei