Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2017 - Anul XXII, nr. 89 (6505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Furt

Casa unui preot sucevean iubit de credincioşi din toată ţara, spartă de hoţi în timpul slujbei de Înviere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa unui cunoscut preot sucevean, căutat zilnic de credincioşi din toată ţara, care consideră că acesta are un har deosebit, a fost spartă de hoţi chiar în noaptea de Înviere, în timp ce părintele slujea la biserică. Casa preotului Petru Irimescu, din Rădăşeni, se află la aproximativ o sută de metri de Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din localitate, acolo unde părintele slujea la slujba de Înviere. Hoţii au forţat uşa de la intrare şi au răvăşit mare parte din camere, în căutare de bani sau bijuterii, ceea ce vizează de regulă spărgătorii de acest gen, care nu se încurcă cu alte bunuri mai mărunte, greu de valorificat şi cu risc mare de a duce la identificarea lor. Din informaţiile pe care le avem, hoţii au furat în jur de 17.000 de lei şi două inele din aur.

 

Hoţii au acţionat la momentul cel mai propice, probabil după o pândă, profitând de locul izolat în care este casa

Furtul a fost sesizat la Poliţie după ora 1.00 din noapte, când soţia preotului s-a întors acasă de la slujbă. Aceasta a găsit uşa de la intrare forţată, iar în interior bunurile erau răvăşite. La faţa locului s-au deplasat poliţişti criminalişti, care au căutat indicii care să ajute la depistarea autorilor. Ulterior ancheta a fost preluată de poliţiştii judiciarişti specializaţi de la Fălticeni şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Ancheta poliţiei nu a dus încă la depistarea autorilor. În toată zona Fălticeni se vorbeşte de câteva zile despre hoţii fără Dumnezeu, care i-au provocat o mare supărare sufletească venerabilului părinte. Hoţii au acţionat în mod evident la momentul cel mai propice, după ce s-au asigurat că preotul, soţia, cele trei fiice ale lor şi ginerii au plecat spre biserică.

Deşi aproape de biserică, locuinţa se află într-o zonă relativ izolată, la capătul unei uliţe. Cel puţin în spatele casei există o suprafaţă mare de teren agricol şi se bănuieşte că hoţii au profitat de beznă şi au acţionat din acea zonă.

 

Cine este preotul Petru Irimescu

Părintele de la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Rădăşeni este recunoscut pentru calităţile sale duhovnice deosebite. Pelerinii spun că preotul ştie totul despre ei dintr-o singură privire. Oamenii care vin la el stau la coadă ore bune sau chiar o zi întreagă pentru a-l vedea. Părintele este considerat un nou „Cleopa” de mulţi dintre credincioşi. Acesta mai este foarte apreciat şi pentru că la el nu se merge cu bani şi foarte mulţi dintre cei care au ajuns la acesta au fost chiar ei ajutaţi financiar.

Părintele Petru Irimescu a trecut de vârsta de 70 de ani şi a ieşit la pensie, dar este căutat în continuare de credincioşi.

Preotul Irimescu şi-a pus semnătura de ctitor pe mai multe biserici,implicându-se în derularea lucrărilor de construcţie sau de reabilitare, cot la cot cu muncitorii. El are legături de rudenie cu marele sculptor Ion Irimescu.

Am încercat ieri să-l contactăm pe preotul Petru Irimescu, însă ni s-a transmis că acesta nu doreşte să vorbească despre acest subiect. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa unui preot sucevean iubit de credincioşi din toată ţara, spartă de hoţi în timpul slujbei de Înviere.
 Vizualizări articol: 11198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Casa unui preot sucevean iubit de credincioşi din toată ţara, spartă de hoţi în timpul slujbei de Înviere3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei