Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2017 - Anul XXII, nr. 82 (6498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Număr record

Peste 8.000 de maşini înmatriculate în ultimele două luni, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimele două luni de zile au adus un număr foarte mare de solicitări de înmatriculări de autovehicule, odată cu intrarea în vigoare a Legii 1/2017, la data de 1 februarie, privind eliminarea unor taxe şi tarife, între care şi timbrul de mediu. Dacă în timpul anului trecut media numărului de înmatriculări înregistrate într-o lună a fost de circa 2.000 de vehicule, în primele două luni de la eliminarea acelei taxe au fost înmatriculate 8.359 de vehicule. Această cifră arată mai mult decât o dublare a numărului de operaţiuni de înmatriculare, angajaţii din Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava având astfel foarte multă muncă.

Din cauza numărului mare de cereri în ceea ce priveşte programările la Registrul Auto Român (RAR), programările online din timpul zilei de ieri se făceau pentru data de 13 iunie.

 

·        Un număr mare de vehicule înmatriculate, cele mai multe mai vechi de cinci ani

 

În primele trei luni ale anului 2017, angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava au operat înmatricularea a 8.857 de vehicule, fiind procesate 9.865 de certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 7.499 au fost autorizaţii provizorii de înmatriculare, fiind în acelaşi timp operate 574 de radieri din circulaţie.

În ceea ce priveşte activitatea în domeniul permiselor de conducere, în primele trei luni ale anului au fost examinaţi teoretic (la sală) 7.219 candidaţi, din care 4.069 au promovat examenul. În proba practică de traseu au fost examinaţi 4.915 candidaţi, 3.705 promovând examenul de conducere. În cursul acestor luni a fost atins pragul de 200.315 vehicule înmatriculate până în prezent în judeţul Suceava şi au fost emise până la această oră 244.242 de permise de conducere.

Odată cu intrarea în vigoare a Legii 1/2017, numărul mediu de înmatriculări înregistrate lunar s-a dublat, de la o medie de 1.800-2.000 în anul trecut, la peste 4.000 de certificate de înmatriculare emise lunar în februarie şi martie 2017. Conform comisarului-şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Judeţean de Înmatriculări Auto, ”această tendinţă de păstrare a unui număr mare de cereri de înmatriculare va continua şi în perioada următoare a lunii aprilie, pentru că în perioada sărbătorilor pascale care urmează sucevenii plecaţi la muncă în străinătate se întorc acasă şi mulţi dintre ei îşi aduc autoturisme second-hand din ţările în care lucrează.”

Ce e mai rău este faptul că din acest total impresionant de 8.359 de vehicule înmatriculate în aceste două luni în judeţul Suceava, doar 400 au o vechime mai mică de cinci ani de zile. Cele mai multe sunt maşini uzate, cu motoare poluante şi depăşite, de fabricaţie Euro2 sau Euro3, şi cu vârste între 10-20 de ani, care au îmbătrânit media de vârstă a parcului auto din România şi cresc gradul de poluare. Pentru cei interesaţi, programările pentru înmatriculare se fac în continuare la adresa www.prefecturasuceava.ro.

 

Listele de aşteptare pentru verificarea vehiculelor la RAR depăşesc deja 60 de zile

Verificarea şi omologarea acestor autoturisme introduse în ţară în ultimele luni de zile se face la Registrul Auto Român. În faţa sediului RAR din comuna Şcheia se adună zilnic o mare de maşini, parcate pe unde a apucat fiecare. Drumul de acces, îngust, neasfaltat şi plin de gropi, e sufocat de maşini în aşteptare, unele dintre ele îngreunând intrarea spre standurile de verificare. Multe dintre acestea sunt maşini vechi, aduse de curând în ţară, cu motoare fabricate în anii 1998-2000. Numărul mare de cereri de verificare şi omologare a acestor vehicule a dus în ultima perioadă la mărirea perioadei de aşteptare. Dacă până acum lucrătorii RAR, care trebuie să verifice şi să certifice sub semnătură faptul că vehiculul controlat corespunde normelor de siguranţă rutieră, au încercat să respecte termenul limită legal de 45 de zile de la data înscrierii, în ultima perioadă acest lucru nu a mai fost posibil, termenul depăşind 60 de zile.

La data de 10 aprilie, cei care se programau online pentru verificarea şi omologarea vehiculului trebuie să se prezinte la RAR pe 13 iunie 2017. Acest lucru a fost realizat după ce cererea mare de programări blocase posibilitatea de a se mai face înscrieri peste 45 de zile, programările putându-se face acum liber, la orice dată ulterioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.000 de maşini înmatriculate în ultimele două luni, la Suceava.
 Vizualizări articol: 5117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 8.000 de maşini înmatriculate în ultimele două luni, la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei